S&P Global’den kritik açıklama: Bankaların performansı Merkez Bankası’nın atacağı adımlara bağlı

Bankaların Performansı, TCMB’nin Atacağı Adımlara Bağlı Olacak

S&P Global Ratings Finansal Kurumlar Direktör Yardımcısı Anais Ozyavuz, bankaların performansının büyük ölçüde TCMB’nin atacağı adımlara bağlı olacağını belirtti. ForInvest Smart Content’ten Onur Kuzu’nun sorularını yanıtlayan Ozyavuz, bankacılık sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Anais Ozyavuz’un değerlendirmelerine göre, TCMB’nin gösterge faizini bir süre %46 seviyesinde tutacağı ve yaz aylarından itibaren kademeli faiz indirimlerine başlayacağı öngörülüyor. Bu senaryo, kurun istikrar kazanacağına, rezervlerin artacağına ve enflasyonun kabul edilebilir seviyede seyredeceğine dayanıyor.

Ozyavuz’un açıklamalarına göre, merkez bankasından faiz artışı beklenmiyor. Faiz artışı ancak mali istikrar veya dezenflasyon risklerinde ciddi artış yaşanması durumunda gündeme gelebilir. Ozyavuz, TCMB’nin faiz artışı yerine makroihtiyadi tedbirleri tercih edeceğini düşündüklerini belirtti.

Finansman koşullarındaki sıkılaşma nedeniyle varlık kalitesinde bozulma ve marj baskısı beklenen durumda, faiz indiriminin uzak bir ihtimal olduğunu ifade eden Ozyavuz, bankaların performansının TCMB’nin aldığı kararlara bağlı olacağını vurguladı. Türk bankalarının genel olarak iyi yönetildiğini ancak kısa vadeli dış finansmana olan yüksek bağımlılığının kırılganlığı artırdığını ekledi.

Related Posts

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Trump’tan Powell’a indirim baskısı: Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı!

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi ısrarını sürdürüyor. Son olarak Powell’ın gümrük vergilerinin enflasyona yapacağı etkilerin izleneceğini belirtmesi Trump’ı öfkelendirdi. Trump, tarifelerin enflasyon üzerinde etkisinin olmadığını ve ithalat fiyatlarının düştüğünü gösterdiğini belirterek “Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı.” ifadesini kullandı.

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı