Siirt Belediyesine Kayyum Atandı

Vali Kemal Kızılkaya, Siirt Belediyesi’ne Kayyum Olarak Atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Kemal Kızılkaya, belediye binasına giriş yaptı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Siirt Belediyesini DEM Partili Sofya Alağaş kazanmıştı. Ancak Alağaş hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında dün Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Görevden alınan Alağaş’ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından Vali Kemal Kızılkaya görevlendirildi. Kızılkaya, belediye binasına geçerek yeni görevine başladı. Bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Siirt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Kemal Kızılkaya’nın göreve başlamasıyla birlikte Siirt Belediyesinde yeni dönem başlamış oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalar merakla bekleniyor.

Related Posts

Yurttaşlar Mehmet Murat Çalık için Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunun ciddiyetine rağmen tahliye edilmemesini protesto eden CHP’liler Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Bahçeli’nin ‘duruşmalar canlı yayınlansın’ mesajına Erdoğan’dan yanıt: ‘Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin duruşmaların canlı yayınlanmasına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi ve “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur” dedi.

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.