Seçil Erzan Fonu Avrupa’ya sıçradı

DenizBank Eski Genel Müdürü Hakan Ateş, Avrupa’daki Görevinden Ayrılıyor

DenizBank eski Genel Müdürü Hakan Ateş, ‘Seçil Erzan fonu’ soruşturması kapsamında bankanın Avrupa’daki merkezi DenizBank Wien AG’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa ediyor. Ateş, Türkiye’deki DenizBank Genel Müdürlüğü görevinden de ayrılmıştı.

Ateş, Avrupa’daki ana şirket ve Frankfurt’taki DenizBank şubesinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de bırakıyor. Türkiye’deki ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla ilgili olarak iddianame hazırlanmış ve 72 ila 240 yıl arasında hapis cezası talep edilmişti.

Hakan Ateş’in Avrupa’daki görevinden de ayrılacağı öğrenildi. Şubat ayında görevini bırakacak olan Ateş’in yerine kimin geçeceği henüz netlik kazanmış değil.

BDDK ve denetçilerin raporlarında Hakan Ateş’e suç isnat edilmediği belirtilmişti.

Hapis Cezası Tehlikesi

35 milyon dolarlık zarar iddialarına ilişkin futbolcuların şikayetleri sonucunda Hakan Ateş hakkında dava açılmış durumda. Ateş’in yanı sıra suçlanan yardımcısı Mehmet Aydoğdu da dava sürecinde risk altında bulunuyor ve gözaltına alınma tehlikesiyle karşı karşıya.

Avusturya Merkez Bankası Denetliyor

‘Yüksek kârlı gizli fon’ soruşturması kapsamında Avrupa’daki denetimler devam ediyor ve bu denetimler Avusturya Merkez Bankası tarafından gerçekleştiriliyor.

Related Posts

Takipteki borç rekor kırdı; 2 milyondan fazla kişi şirket takibinde

Takipteki borç rekor kırdı; 2 milyondan fazla kişi şirket takibinde

Yapay zeka kullanımı yaşa göre farklılık gösteriyor

OpenAI CEO’su Sam Altman, insanların ChatGPT ve yapayz eka uygulamalarını yaşlarına bağlı olarak farklı kullandığını belirtti.

Bankalarda vatandaşın borç yükü artıyor: Kredi hacmi 15,6 trilyon TL’ye dayandı

Faiz politikasındaki yön değişikliğiyle 2021 sonunda başlayan ekonomik dalgalanma, Türkiye’de kredi ve mevduat hacminde artışa neden oldu. Alım gücünün düşmesiyle vatandaşlar krediye yönelirken, bankalardaki toplam kredi hacmi 2024 yılında 15,6 trilyon TL’ye çıktı. Verilere göre, kredi hacmi yıllık bazda yüzde 37,7 arttı. İhtisas dışı krediler ise yüzde 38’in üzerinde artarak 14,3 trilyon TL’ye dayandı.

ABD ve Çin tarife görüşmeleri için İngiltere’de bir araya gelecek

ABD ve Çin’in, karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret geriliminin çözümü için yürüttüğü müzakerelerin yeni turu İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak.

Mevduat faizleri güncellendi: 3 milyon TL konut kredisinin geri ödemesi belli oldu

Konut kredisi faizleri uçuşta. 10 yıl vadede toplam geri ödeme 21 milyonu aştı, en düşük taksit bile 91 bin TL’den başlıyor.

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası, ABD’de beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verisinin ülke ekonomisine ilişkin endişeleri hafifletmesiyle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı.