OECD’de zirveye oynuyoruz: Türkiye’deki çalışma saatleri yasal sürenin üzerinde

Türkiye, OECD Verilerine Göre Haftalık Çalışma Süresinde İkinci Sırada!

Türkiye, OECD verilerine göre dünyada en yüksek çalışma süresine sahip ülkeler arasında yer alıyor. Haftalık ortalama çalışma saatinde Türkiye, 45,7 saat ile Kolombiya’nın ardından ikinci sırada bulunuyor.

OECD’nin 2022 Verilerine Göre Ülkelerin Haftalık Çalışma Saatleri

Kolombiya’da haftalık çalışma saati 47,6 iken Türkiye 45 saatle ikinci sırada yer alıyor. Meksika 45 saatle Türkiye’yi takip ederken, Kosta Rika ve Şili de sıralamada yer alıyor.

Haftalık çalışma saatleri şu şekilde:

  • Kolombiya: 47,6
  • Türkiye: 45,7
  • Meksika: 45,0
  • Kosta Rika: 44,6
  • Şili: 42,6

En Az Çalışma Süresine Sahip Ülkeler ve Türkiye

Haftalık en az çalışma süresi 30,5 saatle Hollanda’da iken Polonya, Portekiz, Macaristan, Çekya ve Slovakya gibi ülkeler de az çalışma süresine sahip ülkeler arasında bulunuyor.

OECD ortalaması 37 saat iken Türkiye’de haftalık çalışma süresi 45 saat olarak ölçülmüştür. Ayrıca, haftada 60 saatten fazla çalışanların oranı OECD ortalaması olan yüzde 4,4’e karşılık Türkiye’de yüzde 15,1 olarak belirlenmiştir.

Özel Kurumlarda Çalışma Saatleri Nasıl?

Türkiye’de, 4857 Sayılı İş Kanunu’na tabi çalışanlar için haftalık çalışma saati 45 saat iken, 5953 Sayılı Basın İş Kanunu ve 854 Sayılı Deniz İş Kanunu’na tabi olanlarda bu süre 48 saate, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olanlarda ise 40 saate çıkmaktadır. Yer altı maden işlerinde ise haftalık çalışma süresi 37,5 saat olarak uygulanmaktadır.

Related Posts

Çin ve Hong Kong hisseleri, tarife ateşkesine rağmen zayıf seyretti

Çin ve Hong Kong hisse senetleri pazartesi günü düşüş yaşadı. Sanayi ve perakende satışlarına ilişkin zayıf yerel veriler devam eden ekonomik zorlukları vurguladı. Ancak Çin-ABD gümrük tarifelerinin ertelenmesi liman işletmecilerinin hisselerini yükseltmeye devam etti.

Konut satışı yılın zirvesinde: Tüketiciyi sıfır konuttan uzaklaştıran sebepler neler?

Konut satışı yılın zirvesinde: Tüketiciyi sıfır konuttan uzaklaştıran sebepler neler?

Sayıştay kararı resmileşti: Memura yapılan o yardım geri istenecek!

Sayıştay, memurlara yapılan giyim yardımlarını kamu zararı sayarak zimmet çıkardı. Kararın tüm kamu kurumlarını kapsayabileceği belirtiliyor. Emekli memurlar ve mirasçılar da uygulamadan etkilenebilir.

Dolar ne kadar oldu?

Döviz kurlarındaki hareketlilik yatırımcılar ve alım-satım yapacaklar tarafından merak ediliyor. Özellikle, 2 Nisan’da açıklanan tarifelerin ardından ABD ile Çin arasındaki ticari gerilimde tarafların anlaşmaya varmasının yaratacağı etki merak konusu …

Fitch’ten Türk bankalarına uyarı: Refinansman riskleri artabilir

Fitch’ten Türk bankalarına uyarı: Refinansman riskleri artabilir

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: O zorunlulukta yeni tarih!

Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt satışlarında vergi denetimini artırmak amacıyla uygulamaya konulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında önemli bir duyuru yaptı. Taşıt sahipleri, gerekli işlemleri 2 Haziran 2025’e kadar tamamladıkları takdirde, TTB montajı için süre 30 Haziran 2025’e kadar uzatılacak.