Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Razer Clio İsimli Hoparlör, Ses Deneyimini Yeniden Tanımlıyor

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte ses cihazları ve aksesuarları alanında yeni ve farklı çözümler karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geleneksel kulak içi ve kafa üstü kulaklıkların yanı sıra, küpe görünümlü ya da açık tasarımlı kulaklıkların da popülerlik kazandığı gözlemleniyor. Bu kapsamda, Razer tarafından duyurusu yapılan Clio isimli hoparlör, benzersiz tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.

Clio, adeta koltuğunuza entegre edilmiş bir ses sistemi gibi çalışarak baş yastığı konumunda kullanılabiliyor ve aynı zamanda 5.400 mAh pil kapasitesiyle 14 saate varan kullanım süresi sunuyor. Hoparlörler, sağ ve sol taraflara yerleştirilmiş olup üst kısım kafa yastığı formunda tasarlandığından konfor da göz ardı edilmemiş. Ancak, gerçek performans testleriyle cihazın konfor ve ses kalitesini net olarak değerlendirmek mümkün olacak.

Clio’nun, oyuncu koltuklarına ek olarak yüksek sırtlı ofis koltuklarına da takılabileceği belirtiliyor. Takma işlemi için kayışlı bir sistem kullanılan hoparlör, kullanıcının kafa yapısına ve koltuğun genişliğine göre ayarlanabiliyor. Yastığın açılı kanatları, net tizler ve güçlü baslar sunmak için pasif bir radyatörle birlikte çalışıyor ve ayrıca 43 milimetre sürücüye sahip yakın alan hoparlörleri bulunuyor.

Bu özel hoparlör, Bluetooth uyumlu tüm cihazlarla kablosuz olarak eşleştirilebiliyor ve bilgisayar bağlantısında gecikmeyi önlemek için HyperSpeed kablosuz bağlantı protokolüyle uyumlu bir şekilde tasarlanmış. Ayrıca, THX Spatial Audio desteği sayesinde etkileyici bir ses deneyimi sunuyor. En önemlisi, ek masaüstü hoparlörlerle entegre edilerek daha büyük bir 7.1 surround ses sisteminin bir parçası olarak kullanılabiliyor. Clio’nun 16 Mayıs’ta piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Related Posts

D Tech Cloud IDC Türkiye, CIO Summit 2025’te ‘platinum sponsor’ olarak yer aldı

Teknoloji firması D Tech Cloud, 7-8 Mayıs tarihlerinde Sapanca’da düzenlenen IDC Türkiye CIO Summit 2025’te platinum sponsor olarak yer aldı.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Pil bitti derdine son! Dünyanın en gelişmiş mikroçipi tanıtıldı

Tayvan merkezli üretici TSMC, sadece 2 nm üretim mimarisine sahip olan ve bu konuda dünyanın en gelişmiş çipini tanıttı. Bu mimari ile birlikte akıllı cihazlarda batarya ve performans artışı bekleniyor.

Yaşayan ilaçlar ve kişiye özel aşılar MIMIC 2025’te tanıtıldı

Bağışıklık sistemi üzerine çalışan dünyaca ünlü bilim insanları, İstanbul’da düzenlenen 6. Uluslararası Moleküler İmmünoloji ve İmmünogenetik Kongresi’nde bir araya geldi.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Türk Okçuluğu Şampiyonası Sakarya’da başladı

YURTLİG Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, Sakarya’nın Karasu ilçesinde başladı. Büyük kadınlar ile erkekler olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve yarın sona erecek turnuvada 11 ulusal hakem görev yapıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir