Gazeteci Sedef Kabaş’ın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi

Gazeteci Sedef Kabaş’a Yönelik Hapis Cezası Talebi

8 Şubat 2024 tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yapılan bir paylaşım nedeniyle Gazeteci Sedef Kabaş hakkında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’a yönelik ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Kabaş’ın Karahan’ın seçim sonrası elektrik ve doğal gaza zam yapabileceği yönünde bir sözünü paylaştığı belirtiliyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamada ise söz konusu söylemlerin Merkez Başkanı tarafından ifade edilmediği ve doğru bilgi olmadığı belirtilmişti.

‘Halkı Yanıltıcı Bilgiye Sevk Etme Amacım Yoktur’

Savcılığa verdiği ifadede Sedef Kabaş, paylaşımın kendi üretimi olmadığını, sadece Fatih Karahan’ın bir cümlesini tırnak içinde paylaştığını ve herhangi bir ekleme yapmadan basın ve ifade özgürlüğü kapsamında yayınladığını belirtti. Kabaş, yalan bilgi paylaşma, çarpıtma veya halkı yanıltıcı bilgiye sevk etme gibi bir amacının olmadığını vurgulayarak suçlamaları reddetti.

Ceza İstemi

Gazeteci Sedef Kabaş’a yönelik ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor. İddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve Kabaş’ın yakın zamanda yargılanması bekleniyor.

Related Posts

Hacılar’da ‘Doğamızda Hareket Var’ Etkinliği Çocuklarla Buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ‘Doğamızda Hareket Var’ etkinliği, Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara yönelik çeşitli aktivitelerle dolu bir gün sundu. Etkinlik, ailelerin yoğun katılımıyla renklenirken, Başkan Bilal Özdoğan etkinliğin sosyal etkileşim ve fiziksel aktivite açısından değerli olduğuna dikkat çekti.

Eda Nur Tulum Almanya’da Türkiye’yi Temsil Ediyor

Eskişehirli sporcu Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları’nda Türkiye’yi temsil ediyor.

Ayvacık açıklarında 27 kaçak göçmen kurtarıldı

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında 15’i çocuk toplam 27 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Dürzi-Bedevi çatışması şiddetlendi! Suriye güvenlik güçleri Süveyda’ya konuşlanıyor

Suriye İçişleri Bakanlığı, “Suriye güvenlik güçleri Süveyda iline yerleşmeye başladı” açıklamasında bulundu. Suriye Cumhurbaşkanlığı, Süveyda’da yerel gruplar arasında şiddetlenen ve çok sayıda kişinin öldüğü çatışmaları sonlandırmak üzere bölgeye özel bir güç gönderileceğini bildirmişti.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

CHP Kurultay davasında yeni gelişme! Mahkeme, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP kurultayı davasında kendisini görevli kabul eden istinaf kararına karşı Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.