Bakan Yerlikaya’dan ‘Kıskaç-36’ açıklaması: 23 ilde FETÖ’ye operasyon!

FETÖ’ye Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor: İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, son bir hafta içinde 23 ilde FETÖ‘ye karşı gerçekleştirilen “Kıskaç-36” operasyonları hakkında bilgi verdi.

71 Şüpheli Gözaltına Alındı

Yerlikaya, operasyonlar kapsamında toplamda 71 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan şüphelilerin örgütün güncel yapısında faaliyet göstermek, sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapmak, ankesörlü telefonlarla örgüt mensuplarıyla iletişim halinde olmak ve FETÖ’nün kripto haberleşme uygulaması olan ‘ByLock’ kullanıcısı olmak suçlamalarıyla arandığını belirtti.

“Operasyonlar sırasında, FETÖ soruşturmalarında adı geçen ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişiler de yakalandı. Operasyonlar, Cumhuriyet başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı tarafından koordine edildi. Adana, Adıyaman, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun ve Tokat illerinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgütsel belge ve dijital materyal ele geçirildi.”

İçişleri Bakanı, milletin birlik ve beraberliğine, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütünlüğüne, vatandaşların huzur ve refahına kast eden FETÖ mensuplarına karşı kararlı bir mücadele yürüttüklerini vurgulayarak, “Operasyonları koordine eden Cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonlarda görev alan kahraman polislerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Related Posts

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin yeni listesi yayınlandı

Son yıllarda yapılan yeni anlaşmalarla birlikte Türk vatandaşlarının vize olmadan sadece kimlik ya da pasaportla gidebileceği ülkelerin listesi değişti. İşte çok sayıda Balkan, Avrupa, Asya ve Afrika ülkesinin yer aldığı listede vize muafiyeti için Türk vatandaşlarına tanınan süreler…

Zimmetine para geçiren PTT çalışanın cezasında indirim

Adana’da zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanan PTT çalışanının cezası 8 yıla indirildi.

Gazze’de iletişim ağının yüzde 74’ü yok edildi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında bölgedeki telekomünikasyon ağının yüzde 74’ünün yok edildiği bildirildi.

60 füze, 477 dron… Rusya’dan Ukrayna’ya dev hava saldırısı

SON dönemde Ukrayna’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Rusya, önceki gece bugüne kadarki en büyük hava saldırılarından birini düzenledi.

Trump çağrı yapmıştı: Netanyahu’nun duruşmaları ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu hafta yapılacak duruşmalarının ertelendiği bildirildi. MOSSAD Direktörü Barnea ve AMAN Başkanı Binder’in sunduğu bilgilerle mahkeme heyetini duruşmayı ertelemeye ikna ettiği belirtildi.

Ankara’da jandarmadan dron destekli yangın devriyesi

Ankara jandarma ekipleri, orman yangınlarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında dron destekli denetim ve devriyeler gerçekleştirdi.