ABD’de sürücüsüz kamyonlar hizmete başlıyor!

Aurora Şirketi, ABD’yi Sallayan Sürücüsüz Kamyon Hizmetini Başlattı

Aurora adlı şirket, ABD’deki ilk sürücüsüz kamyon taşımacılığı hizmetini sunarak büyük bir başarıya imza attı. Teksas’taki kamuya açık otoyollarda sürücüsüz kamyonları başarılı bir şekilde kullanarak Dallas ve Houston arasında 1900 kilometrelik teslimat rotasını tamamladı.

ABD’de Sürücüsüz Kamyonlar Yollarda

Aurora CEO’su Chris Urmson, otoyollarda sürücüsüz kamyonları başarıyla çalıştıran ilk şirket olduklarını duyurdu. Firma, bu hizmeti El Paso ve Phoenix gibi diğer rotalara da genişleterek yolculuğuna devam edecek.

Trafik karmaşasının daha az olduğu otoyollarda sürücüsüz taşımacılığın ilk adımını atan Aurora, uzun süredir beklenen bir gelişmeydi. Ancak teknolojik ve düzenleyici zorluklar nedeniyle birçok firma lansmanlarını ertelemek zorunda kaldı.

iPhone 18 Serisi, Yenilikçi RAM Teknolojisiyle Geliyor!

Apple, iPhone 18 serisinde kullanıcılarına yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Bu adım, akıllı telefon sektöründe önemli bir dönüşüm başlatabilir.

Aurora, toplumdan gelen tepkilere rağmen temkinli ve güvenlik odaklı bir yaklaşım benimseyerek dikkat çekiyor. Firma, Waymo gibi rakipleriyle benzer bir strateji izleyerek ticarileşmeye doğru adım adım ilerliyor.

2017 yılında Uber, Tesla ve Waymo kökenli mühendisler tarafından kurulan Aurora, özellikle karmaşık trafik durumlarına karşı daha etkili bir çözüm sunmak için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Aurora, geçmişte çoğunlukla Teksas’ta olmak üzere 4 yıldan uzun bir sürede gözetim altında teslimatlar yaptı. Bu süreçte toplamda 4.8 milyon kilometrelik yol kat edildi ve 10 binden fazla başarılı teslimat gerçekleştirildi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak için aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz.

Related Posts

Samanyolu’nun mükemmel sır küresi! Uzayın mükemmel küresi bilim insanlarını şaşırttı

Avustralyalı bilim insanlarının Samanyolu Galaksisi’nde keşfettiği, neredeyse kusursuz bir küre şeklindeki süpernova kalıntısı, gökbilim dünyasında heyecan ve şaşkınlık oluşturdu. Antik Yunanca’da “mükemmel” anlamına gelen “Teleios” adıyla anılan bu …

Navigasyon devi yapay zeka dönüşümü nedeniyle 300 çalışanını işten çıkaracak

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri firması TomTom, yapay zeka dönüşümü çerçevesinde 300 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Pirinç yufkasından robot yaptılar

Bilim insanları pirinç yufkasından nasıl robot yapılacağını keşfederek robotik uygulamalarda yepyeni olanakların önünü açtı.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Fiyatı 2 bin 900 TL birden düştü! Oyunseverler bayılacak

Oyunseverleri sevindiren haberi geldi. 2 bin 900 TL olan popüler oyun bedava oldu.

Otomotiv pazarına geçen yıl giren Xiaomi ikinci elektrikli aracını tanıttı

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, ikinci elektrikli aracını tanıttı.