Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam’daki Kilise Saldırısını Kınadı: “Terörle Mücadelede Suriye’ye Destek Vermeye Devam Edeceğiz”

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin başkenti Şam’da Mar İlyas Kilisesi’ne yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayla ilgili üzüntülerini dile getiren Erdoğan, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine, Suriye hükümetine ve halkına başsağlığı diliyorum,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Suriye’nin terörle mücadelesine destek vermeyi sürdüreceğiz ve yeni istikrarsızlık ortamlarına izin vermeyeceğiz,” şeklinde konuştu.

Erdoğan, sosyal medya hesabından da Şam’daki kilise saldırısını kınadı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve Suriye hükümetine başsağlığı dileklerini ileten Erdoğan, yaralılara acil şifalar temenni etti.

Devamında Erdoğan, Suriye’nin huzur ve güvenini hedef alan terör eylemlerine karşı Suriye halkının ve hükümetinin yanında olduklarını vurgulayarak, “Suriye’nin terörle mücadelesine destek vermeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Olayın Detayları

Duveyla bölgesinde Mar İlyas Kilisesi’ne yapılan IŞİD tarafından gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi yaralanmıştı.

NAMIK DURUKAN HABERİ | Şam Yönetimi, Kiliseye Ziyareti Kısıtladı: Saldırganlar Önce Taramış, Sonra Saldırmış

Suriye resmi kaynaklarına göre, saldırganlar kiliseye girerek cemaati taramış ve bir saldırgan bombayı patlatmıştı. Bu acımasız saldırı dünya genelinde büyük tepki toplarken, Şam yönetimi, kiliseye ziyareti güvenlik gerekçesiyle kısıtlamıştı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, saldırının IŞİD tarafından düzenlendiği belirtilmiş ve eylemin ülkenin birliğini ve istikrarını hedeflediği ifade edilmişti.

Related Posts

Sakız Adası’nda korkunç yangın! OHAL ilan edildi

Türkiye kıyılarına 8 kilometre uzaklıktaki Yunan adası Sakız’da (Chios) orman yangını nedeniyle çok sayıda köy tahliye edildi. İzmir Çeşme’nin karşısındaki adada cumartesi günü başlayan orman yangınının şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldığı bildirildi …

Netanyahu, Ağlama Duvarı’nda Trump için dua etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bitişik Ağlama (Burak) Duvarı’na giderek ABD Başkanı Donald Trump için dua etti. Netanyahu, ABD’nin İran’a saldırıları nedeniyle Trump’a teşekkürlerini iletti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Trump ve Putin’in görüşme planı olmadığını duyurdu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme planlamadığını kaydetti. Peskov, iki lider arasında bir görüşmenin gerekirse hızla kararlaştırılabileceğini dile getirdi. Peskov’Wun açıklaması, ABD’nin İran’a düzenlediği saldırının ardından geldi.

Kayyumdan akıalmaz ihale: Olmayan tekneye 600 bin TL harcadı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Kasım 2024’te görevden alınan DEM Partili Belediye Eş Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Hakan Başoğlu’nun, belediyeye ait olmayan bir tekne için 586 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Gazzeli çocuklar açlıktan ölüyor: Mayıs ayında 5 bin 100 çocuk hastaneye kaldırıldı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’de yetersiz beslenen çocuk sayısının endişe verici düzeyde arttığı uyarısında bulundu.

Başkan Demirçalı’dan belediyeden alacağı olan esnafa çağrı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, son dört yıla ait faturalı alacağı olan esnafın borcu yoktur yazısıyla birlikte belediyeye başvurması halinde alacaklarının derhal ödeneceğini duyurdu.