Tahran ile kriz sonrası ilk temas… Cenevre’de gündem İran nükleeri

İran ve İsrail Arasındaki Savaşta Gelişmeler

İSRAİL ve İran arasındaki çatışmalar sekizinci gününe girerken, Tahran yönetimi ve Batı arasında diplomatik temaslar başladı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları ile Cenevre’de bir araya geldi. Bu görüşmeler, ABD-İran nükleer müzakerelerine alternatif bir diplomasi kanalı oluşturmayı amaçlıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Çağrısı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, nükleer müzakerelerin tekrar başlamasının önemine vurgu yaparak, Avrupalı bakanların İran’a barışçıl bir çözüm sunacaklarını belirtti. Macron ayrıca İsrail’e sivil altyapıya saldırıları durdurma çağrısında bulundu.

ABD’nin Müzakerelere Dahil Olması

Yapılan açıklamalarda, ABD’nin müzakerelerde yer almasının kritik önem taşıdığı belirtildi. Avrupalı liderlerin yanı sıra ABD’nin de bu krizde müzakerelerin devam etmesini istediği ifade edildi.

– Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot: Askeri operasyonlar uzun vadede bir çözüm getirmeyeceğinden, İran ile dialog başlatma kararı aldık.

– İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy: ABD ile İran arasında devam eden görüşmelere dikkat çekerek, bu çatışmanın bölgesel bir krize dönüşmesini istemediklerini vurguladı.

– Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul: İran’ın tüm konuları görüşmeye açık olduğunu belirterek, ABD’nin müzakerelere dahil olmasının kritik olduğunu ifade etti.

– AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas: Nükleer konuların yanı sıra geniş kapsamlı konuların da ele alınması için anlaştık.

İran: Saldırılar Durursa Diplomasiye Hazırız

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, diplomatik görüşmelerin İsrail’in saldırılarının durması koşuluyla mümkün olabileceğini belirtti. Arakçi, İran’ın savunma kabiliyetlerinin pazarlık konusu olmadığını da vurguladı.

Related Posts

Başkan Demirçalı’dan belediyeden alacağı olan esnafa çağrı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, son dört yıla ait faturalı alacağı olan esnafın borcu yoktur yazısıyla birlikte belediyeye başvurması halinde alacaklarının derhal ödeneceğini duyurdu.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan İran’a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, İran’ın savunma sanayisine hassas makinelerin temini ve nakliyesini sağladıkları iddiasıyla 1 kişi ve 8 şirketi yaptırım listesine dahil etti. Bakanlığın açıklamasında, İran’ın savunma sanayisine hassas makine tedarik eden …

Yahudi Gazeteci Dr. Martin Gak: Yarı final İran, final Türkiye

Gazeteci Gak, İsrail’in Orta Doğu’da her geçen gün daha fazla ülkeyi tehdit eden saldırıları ve Başbakan Netanyahu hükümetinin kaos stratejisini değerlendirdi. -“BU KESİNLİKLE MEŞRU MÜDAFAA DEĞİL” Dr. Gak, İsrail’in saldırıları hakkında “Bu …

Rusya’nın mesajı net: ‘Hamaney öldürülürse, Pandora’nın kutusu açılır’

Kremlin Sözcüsü Peskov, İran lideri Hamaney’e olası bir suikastın Orta Doğu’da yeni bir savaş başlatabileceği uyarısında bulundu. Bölgedeki gerilimin küresel tehdit taşıdığını belirtti. Rusya’nın böyle bir saldırıyı kesinlikle onaylamayacağını söyledi.

Tayfun Kahraman’ın MR’ı için 3 ay sonraya tarih verdiler

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde bulunan Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan eşi Meriç Demir Kahraman, MS hastalığı bulunan Kahraman için MR sevkinin 3 ay sonrasına verildiğini açıkladı.

Kararını 2 hafta içinde verecek

ABD basınına göre Trump Pentagon’un kendisine sunduğu İran’a saldırı planlarını onayladı ancak saldırı emri vermedi. Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt de doğrudan Trump’tan bilgi aktardığını kaydederek, “Başkan nihai kararını 2 hafta içinde verecek. Önce diplomasiye fırsat vermek istiyor” dedi.