Gazeteci Sedef Kabaş’ın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi

Gazeteci Sedef Kabaş’a Yönelik Hapis Cezası Talebi

8 Şubat 2024 tarihinde sosyal medya platformu X üzerinden yapılan bir paylaşım nedeniyle Gazeteci Sedef Kabaş hakkında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’a yönelik ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Kabaş’ın Karahan’ın seçim sonrası elektrik ve doğal gaza zam yapabileceği yönünde bir sözünü paylaştığı belirtiliyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamada ise söz konusu söylemlerin Merkez Başkanı tarafından ifade edilmediği ve doğru bilgi olmadığı belirtilmişti.

‘Halkı Yanıltıcı Bilgiye Sevk Etme Amacım Yoktur’

Savcılığa verdiği ifadede Sedef Kabaş, paylaşımın kendi üretimi olmadığını, sadece Fatih Karahan’ın bir cümlesini tırnak içinde paylaştığını ve herhangi bir ekleme yapmadan basın ve ifade özgürlüğü kapsamında yayınladığını belirtti. Kabaş, yalan bilgi paylaşma, çarpıtma veya halkı yanıltıcı bilgiye sevk etme gibi bir amacının olmadığını vurgulayarak suçlamaları reddetti.

Ceza İstemi

Gazeteci Sedef Kabaş’a yönelik ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 1 ila 3 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor. İddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve Kabaş’ın yakın zamanda yargılanması bekleniyor.

Related Posts

Mansur Yavaş’tan Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden çekilme kararı

CHP’li Üsküdar Belediyesi’nin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de Türk dünyasına sırtını döndü. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın imzasını taşıyan ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyeliğinin sonlandırılmasını öngören başkanlık yazısı ortaya çıktı. Haziran Ayı Meclis toplantısında okutulacak olan başkanlık yazısının CHP’li meclis üyelerin oylarıyla karara bağlanması bekleniyor.

Sanchez: Gazze’deki barbarlık son bulmalı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Gazze’deki barbarlık, insanlık, dayanışma ve adalet için son bulmalı.” çağrısı yaptı.

Avrupa borsaları negatif seyrediyor

Avrupa borsaları negatif seyrediyor

Yürüyüşe ateşle saldırdı: 8 kişi yaralandı

ABD’nin Boulder kentinde Gazze’deki İsrailli rehineleri anmak için düzenlenen gösteriye yapılan saldırıda sekiz kişi yaralandı. “Filistin’e özgürlük” diye bağıran bir saldırgan el yapımı patlayıcılarla kalabalığı hedef aldı. FBI saldırıyı terör eylemi olarak soruşturuyor.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan 2 üyeye daha tasfiye iddiası!

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan atılan teğmenler kararına karşı çıkan Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden birinin Gelibolu’ya gönderildiği bir diğerinin ise pasif göreve çekildiği öne sürüldü.

Japonya’dan Suriye kararı: Yaptırımlar kısmen kaldırılacak

Japonya, Suriye’ye uygulanan yaptırımları kısmen kaldırma kararı aldığını bildirdi. Karar kapsamında, en az 4 Suriyeli bankanın da yaptırım listesinden çıkarılacağı kaydedildi.