Köylüler büyük bir coşkuyla hasada başladı: Bu sene yüksek verim bekleniyor

Kayısı Hasadı Kilis’te Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kilis, sahip olduğu özel iklim koşulları sayesinde birçok ürüne ev sahipliği yapmakta. Bu ilçede coğrafi işaret tescilli kayısının hasadı tüm hızıyla sürüyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren işçiler, olgunlaşan kayısıları özenle topluyor.

Ali Çavdar, tanımlayıcı tadı, belirgin rengi ve etkileyici aromasıyla öne çıkan tescilli lezzet hakkında bu yıl verimin arttığını belirtti. Çavdar, sıcak hava koşullarının kayısının erken olgunlaşmasına neden olduğunu ifade ederek, “Ürünlerimiz oldukça kaliteli, tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Bir diğer üretici olan Kutlay Emdirme ise hava şartlarında olumsuz bir değişiklik olmadığı takdirde verimli bir dönem geçireceklerini vurguladı.

Related Posts

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Dini nikah kıydığı kadın için Erzincan’dan İran’a gitti! Rehin alınıp işkence edildi

Erzincan’da terzilik yapan 45 yaşındaki Salim Özbek’in, dini nikahla evlendiği Afganistan uyruklu eşini getirmek için gittiği İran’da kaçırıldığı öne sürüldü. Kaçıranların Özbek’e işkence yaptığı görüntüleri ailesine göndererek 30 bin dolar fidye talep ettiği belirtildi. Aile, yetkililerden yardım istedi.

Avrupa ülkeleri alarma geçti: Aşırı sıcakların neden olduğu ‘rulo bulutlar’ ve ‘yağmur bombaları’ panik yarattı

Avrupa’da sıcaklıklar 46 dereceyle rekor seviyeye çıktı. Aşırı sıcakların etkisiyle ortaya çıkan “rulo bulutlar” ve “yağmur bombaları” gibi nadiren görülen hava olayları Avrupa’yı sarstı. Ekstrem hava koşulları halkı paniğe sevk ederken, kıta genelinde afet olayları yaşandı.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor