‘KKTC’yi bilişim adası yapabiliriz’

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) meraklı ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl 11’inci kez düzenlenen etkinlik, 4 Mayıs’a kadar eski Ercan Havalimanı’nda teknoloji tutkunlarını ağırlamaya devam edecek. 100 bin metrekarelik bir alana kurulu olan TEKNOFEST KKTC, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle gerçekleşiyor. TUSAŞ T-129 ATAK taarruz helikopteri ve TUSAŞ T-70 genel maksat helikopteri tarafından festivalin açılışında uçuş gösterileri yapıldı.

TEKNOFEST KKTC’de, 13 farklı alt kategoride altı teknoloji yarışması düzenleniyor. Türkiye dahil olmak üzere 22 ülkeden toplam 47 binden fazla yarışmacı, yarışmalara başvurdu. Gençlerin projelerini hayata geçirebilmeleri için 3 milyon TL maddi destek ve 2,5 milyon TL ödül imkanı sunuluyor.

SOLOTÜRK ve AKINCI’dan Heyecan Verici Gösteri

Festival kapsamında, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, HÜRKUŞ, ANKA, AKSUNGUR, Jandarma Çelik Kanatlar, ATAK helikopteri, Türk Yıldızları, SOLOTÜRK ve diğer araçlar gösteriler yaptı. Teknoloji yarışmalarının yanı sıra fuar etkinlik alanları, Bilim Sokağı’ndaki atölye çalışmaları, hava araçları sergisi, planetaryum film gösterimleri, Kıbrıs Barış Harekatı Deneyim Alanı, Türk Mukavemet Teşkilatı Milli Mücadele Sergi Alanı, uzay sergisi, XR deneyim alanı, simülasyon deneyim alanları, öğrencilerle ilk uçuş ve pedallı uçuş etkinlikleri, bilim gösterileri, Sahne Senin etkinliği, söyleşiler, ana sahne gösterileri ve diğer birçok aktivite ziyaretçilere sunuldu.

Üniversite Gücü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) “bilişim adası” haline getirebileceklerini belirtti. Bakan Kacır, KKTC’nin bilişim adası olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bakan, “Kuzey Kıbrıs’ı hep birlikte bilişim adası yapabiliriz. Gençlerimiz ve eşsiz güzellikleriyle bu topraklar, dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin, teknoloji girişimlerinin adresi olabilir” dedi.

Katılım Ücretsiz

4 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan festival, SOLOTÜRK, Bayraktar AKINCI, T-129 ATAK ve T-70’in nefes kesen uçuş gösterileriyle başladı. CN 235 uçağından atlayan paraşüt ekibi koreografi gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olup, ziyaretçilerin TEKNOFEST’in resmi internet sitesi üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Festival alanına giriş ve çıkışlar, 09.00-19.00 saatleri arasında yapılabilecek.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar’dan Açıklamalar

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST KKTC 2025’te yaptığı konuşmada, etkinliğin adil bir dünyanın tohumları olduğunu belirtti. Bayraktar, “TEKNOFEST, rotasını kaybeden dünyaya yön veren bir harekettir. TEKNOFEST, adil bir dünyanın tohumudur” dedi ve gençlere ilham verici sözlerle seslendi.

Related Posts

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Trump’tan Powell’a indirim baskısı: Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı!

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi ısrarını sürdürüyor. Son olarak Powell’ın gümrük vergilerinin enflasyona yapacağı etkilerin izleneceğini belirtmesi Trump’ı öfkelendirdi. Trump, tarifelerin enflasyon üzerinde etkisinin olmadığını ve ithalat fiyatlarının düştüğünü gösterdiğini belirterek “Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı.” ifadesini kullandı.

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı