AKP’li başkan Ensar yöneticisinden vazgeçmiyor: İlahiyat fakültesi mezunu Afet İşleri Müdürü yapıldı

AKP’li Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü görevinden alınan Ensar Vakfı İl Temsilcisi Alaattin Meydanoğlu, belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla Afet İşleri Müdürü olarak atandı. Afet İşleri Müdürü olan Meydanoğlu’nun Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu öğrenildi.

Ensar Vakfı Elazığ İl Temsilcisi Alaattin Meydanoğlu, geçtiğimiz yıl AKP’li başkan Şahin Şerifoğulları tarafından Elazığ Belediyesine Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atanmıştı. Ensar yöneticisi Meydanoğlu, ani bir şekilde görevinden alınarak yerine Mehmet Karaaslan’ın getirildi. Görevden alınan Meydanoğlu’nun ise Afet İşleri Müdürü olarak atandığı öğrenildi. Elazığ Belediyesi 2023 yılında meclis kararı Afet İşleri Müdürlüğü kurulmuştu.

İLAHİYAT MEZUNU AFET İŞLERİ MÜDÜRÜ YAPILDI

6 Şubat 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok belediyede kurulan ve ilk müdahale ekibi olacak olan Afet İşleri Müdürlüğüne atanan Ensar yöneticisi Alaattin Meydanoğlu’nun Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu kaydedildi. Aynı üniversitede Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda Beden Eğitimi öğretmenliğinden de mezun olduğu öğrenildi.

“RİYASET MAKAMININ TAKTİRİDİR”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Afet İşleri Müdürlüğünden sorumlu belediye başkan yardımcısı Mehmet Sabuncu, “Alaattin bey Afet İşleri Müdürü oldu atamayı ve değerlendirmeyi ben yapmıyorum riyaset makamının taktiridir. Bundan öncede müdürlükte görev yapan arkadaşın bir eğitim yoktu üniversite mezunu değildi. Bu konu biraz ilgiyle alakalı. Bu atamayla ilgili bizim bir dahilimiz yok” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan 2 üyeye daha tasfiye iddiası!

“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan atılan teğmenler kararına karşı çıkan Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinden birinin Gelibolu’ya gönderildiği bir diğerinin ise pasif göreve çekildiği öne sürüldü.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi

Gazeteci Sedef Kabaş’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Japonya’dan Suriye kararı: Yaptırımlar kısmen kaldırılacak

Japonya, Suriye’ye uygulanan yaptırımları kısmen kaldırma kararı aldığını bildirdi. Karar kapsamında, en az 4 Suriyeli bankanın da yaptırım listesinden çıkarılacağı kaydedildi.

TBB’den 57 belediyeye 59 araç hibesi

“Tüm belediyelere adil ve eşit hizmet” ilkesiyle yerel yönetimlere yönelik desteklerine devam eden Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), ülkenin dört bir yanındaki farklı belediyelere 59 yeni hizmet aracı hibe etti.

Rusya’dan kritik Gazze açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’yi İsrail’in Filistin devletinin kurulmasına engel olan politikalarını desteklemekle suçladı. Lavrov, Gazze’de yaşananları “akıl almaz bir trajedi” olarak nitelendirerek İsrail’in eylemlerini sert sözlerle kınadı.

Antalya’yı önce hortum ardından sağanak ve dolu vurdu

Antalya Gazipaşa’da etkili olan hortum, sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Hortum nedeniyle evlerin çatıları uçtu, seralar zarar gördü.