Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Asharq News’e konuştu: Gidin milli orduya katılın dedik

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Suriye Hakkındaki Önemli Açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye’de silahlı grupların bir araya gelip tek bir ordu çatısı altında birleşmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’ye yakın bölgelerde bulunan 80 binden fazla silahlı unsuru milli orduya katılmaları ve ülkede düzensizlik çıkarmamaları konusunda teşvik ettiklerini belirtti.

Fidan, Suudi Arabistan merkezli Asharq News televizyonuna yaptığı açıklamada, yabancı güçlerin bölgeye aşırı müdahalelerinin ve kendi çıkarları için diğer ülkelerin menfaatlerini gözetmelerinin Suriye’de ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.

Bakan Fidan, Suudi Arabistan, BAE, Katar, Mısır, Ürdün ve Irak gibi ülkelerle bir araya gelerek bölgedeki istikrarı artırmayı hedeflediklerini ve Suriye’nin yeniden inşası için önemli adımlar atmayı planladıklarını kaydetti.

Suriye’deki yeni yönetimin Türkiye ile birlikte Arap Birliği, Körfez ülkeleri, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile işbirliği yaparak ülkenin yeniden yapılandırılmasında rol alacağının altını çizen Fidan, bölge ülkelerinin bu süreçte önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Bakan, terörizme kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini ve Suriye’deki yeni yönetimin uluslararası güvenliği tehdit eden yapılarla mücadele etmesi gerektiğini belirterek azınlık gruplara iyi muamele yapılması ve kapsayıcı bir hükümetin kurulması gerektiğini vurguladı.

Suriye’nin geleceği için çalışmaların birlikte yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Fidan, Türkiye’nin Suriye halkının iyiliği için çaba sarf ettiğini ve Suriye konusunda Suudi Arabistan ile görüş ayrılığı olmadığını belirtti.

Ayrıca Fidan, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki yakın ilişkilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak her iki ülkenin birbirine olan desteğinin öneminin altını çizdi.

ABD ve Suriye politikasındaki farklılıklara da değinen Fidan, Suriye’deki Amerikan politikasının önemli değişikliklere uğradığını ve Türkiye’nin terörle mücadele konusunda ABD ile iş birliği yapmayı umduğunu ifade etti.

Fidan, bölgedeki koşulların düzelmesi halinde Suriyeli sığınmacıların geri dönüşlerinin hızlanmasını beklediklerini ve Suriye’nin Türkiye-İran ilişkilerine olumlu etkide bulunabileceğini belirtti.

Son olarak Fidan, Rusya’nın Suriye ile yeni ilişkiler kurma isteğine ve Filistin sorununa çözüm önerilerine de değindi, uluslararası destekle iki devletli bir çözümün önemini vurguladı.

Related Posts

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Dini nikah kıydığı kadın için Erzincan’dan İran’a gitti! Rehin alınıp işkence edildi

Erzincan’da terzilik yapan 45 yaşındaki Salim Özbek’in, dini nikahla evlendiği Afganistan uyruklu eşini getirmek için gittiği İran’da kaçırıldığı öne sürüldü. Kaçıranların Özbek’e işkence yaptığı görüntüleri ailesine göndererek 30 bin dolar fidye talep ettiği belirtildi. Aile, yetkililerden yardım istedi.

Avrupa ülkeleri alarma geçti: Aşırı sıcakların neden olduğu ‘rulo bulutlar’ ve ‘yağmur bombaları’ panik yarattı

Avrupa’da sıcaklıklar 46 dereceyle rekor seviyeye çıktı. Aşırı sıcakların etkisiyle ortaya çıkan “rulo bulutlar” ve “yağmur bombaları” gibi nadiren görülen hava olayları Avrupa’yı sarstı. Ekstrem hava koşulları halkı paniğe sevk ederken, kıta genelinde afet olayları yaşandı.

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.