Memur – Sen’den Hazine Bakanlığı önünde eylem: Refah payı verilsin

Memur-Sen Üyeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı Önünde Eylem Yaptı

Memur-Sen üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde gerçekleştirdikleri eylemde iktidardan ‘Enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözünün yerine getirilmesini talep etti. Sendika üyeleri, ‘Emeğimi hor görme, enflasyona ezdirme’ ve ‘Susma haykır, refah payı haktır’ sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. ANKA haber ajansının aktardığına göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın açıklamasında şunları ifade etti:

Enflasyonu Yumurtayı Alana Sorun

ENFLASYONU YUMURTAYI ALANA SORUN: Yıllık enflasyon yüzde 44,38’e ulaştı. Hissedilen enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında fark olduğunu belirtmekte fayda var. Enflasyonun sorumlusu, elektrik faturasını ödeyen emekçi olmalıdır. Aynı şekilde yumurta fiyatları da alınan yumurtayı alan emekçiye sorulmalıdır.

Pazar Enflasyonu Yüzde 100 Arttı

PAZAR ENFLASYONU YÜZDE 100 ARTTI: Son bir yılda doğalgaz yüzde 60, elektrik ve akaryakıt yüzde 40, market ve pazar enflasyonu ise en az yüzde 100 arttı. Ekmek fiyatları yılbaşından bu yana yüzde 25 arttı. Kiralarda en az yüzde 60’lık bir artış bekleniyor. Sabit gelirlilerin yaşadığı sıkıntıyı yüzde 44 olarak değerlendirmek mümkün değil. Sabit gelirliler, enflasyonu anlamlandıramıyor ve yüzde 11,54’lük maaş artışını yetersiz buluyor.

Hakemin Kararı 2025’te de Eziyet Edecek

HAKEMİN KARARI 2025’TE DE EZDİRECEK: Toplu sözleşme masasında yaşanan sıkıntıları önceden gördük ve defalarca ifade ettik. Kamu işvereninin teklifi, piyasa koşullarıyla, beklentilerle ya da tahminlerle alakalı değil. Bu sebeple imza atmıyor ve hakemin kararına itiraz ediyoruz. Hakem kararı, 2024’te kamu görevlilerini zor durumda bıraktı, 2025’te de aynısını yapacaktır.

Küçük Hesapların Peşine Düşmeyin

KÜÇÜK HESAPLARIN PEŞİNE DÜŞMEYİN: Türkiye’nin büyüdüğü, güçlendiği bir dönemde küçük hesaplarla uğraşmayın. Kamu görevlilerini mağdur etmeyin. Devletin aldığı geliri, bize verdiği pay olarak görmeyin. Bizler kamu hizmetinin temel taşıyız. Yöneticilerden bu gerçeği görmelerini bekliyoruz.

Kayıpları Telafi Edin

KAYIPLARI TELAFİ EDİN: Maaşlarımızda yaşanan kayıplar telafi edilmeli, refah payı verilmeli ve alım gücümüz artırılmalıdır. Bu sorunun çözümü için ek bir araştırmaya gerek yok. Teklifimiz kabul edildiğinde sorun çözülecektir. Zaman kaybetmeden önlem alınmalıdır.

Masada İmzalayıp Uygulamamak Olmaz

MASADA İMZALAYIP UYGULAMAMAK OLMAZ: Vergide adalet için vergi oranlarımız yüzde 15’e sabitlenmeli, zamlar geri alınmalıdır. Masada yapılan anlaşmaların sahada uygulanması gerekmektedir. Masada imzalananların uygulanmaması, toplu sözleşme masasını ve kamu işveren heyetini değersizleştirir. Bu hatalardan dönülmesi gerekmektedir. ANKA Haber Ajansı

Related Posts

Emekli promosyonlarına mayıs dokunuşu: Bankalar kesenin ağzını açtı

Kamu ve özel bankalar, emekli maaşlarını taşıyan vatandaşlara cazip promosyon fırsatları sunuyor. 2025 Mayıs ayı itibarıyla bazı bankalar 15 bin TL’ye kadar nakit destek sağlarken, promosyon tutarları emekli maaşına göre belirleniyor. İşte banka banka güncel promosyon tutarları ve detaylar…

34 yıllık tekstil firması konkordato ilan etti: Organik ve geri dönüştürülmüş kumaş üretiyordu

İstanbul merkezli tekstil firması Özgü Kumaş konkordato ilan etti.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, zirai dondan etkilenen fındık bahçelerini inceledi

Don ve kuraklık soğanı etkilemedi: Tarlada 8 TL’den alıcı buluyor

Türkiye’de 65 ili etkileyen don olaylarının ardından pek çok mahsulün zarar görürken toprak altında yetişen soğanda herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı. Fakat ürünün tarla ve market arasındaki değişen fiyat farkları dikkat çekiyor.

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü

Asya borsalarında ticaret savaşları iyimserliği: Hindistan dışında yükseliş! (6 Mayıs 2025)

ABD yönetiminin korumacı ticaret tutumu varlık fiyatlamaları üzerinde etkili olmayı sürdürüyor. Küresel piyasalarda, merkez bankalarının kararları öncesinde yatırımcıların “bekle-gör” yaklaşımına girmesiyle karışık bir seyir öne çıkıyor. Asya …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir