72 kişiye mezar olmuştu! İsias Otel davasında kamu görevlileri hakim karşısında

Adıyaman’daki İsias Otel, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremin sembollerinden biri olarak tarihe geçti.

Otelde meydana gelen faciada 72 kişi hayatını kaybetmiş ve kusuru olan kamu görevlileri hakim karşısına çıkmıştı.

Adıyaman Valiliği’nin verdiği izinle başlayan soruşturma sonucunda altı kamu görevlisi hakkında dava açıldı. Aralarında dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bulut’un da bulunduğu zanlılar, Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.

Otelde hayatını kaybedenlerin ailelerinin de takip ettiği duruşmada, altı kamu görevlisi “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılanıyor.

Kıbrıslı öğrencilerin de aralarında bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği depremde, otel sahibi de dahil 5 kişiye 18 yıla kadar hapis cezası verilmişti.

Related Posts

Kartalkaya davası adaletsiz başlıyor

Grand Kartal Otel faciası davasında 32 sanık bugün hakim karşısına çıkacak ama asli sorumlular ise yargıdan muaf.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.

Sıcak havalar can aldı: 22 yaşındaki kız için 5 günlük yas

22 yaşındaki Martina Gillio, her zaman gittiği spor salonunda aniden fenalaştı. Yanında bulunan erkek arkadaşının hemen ambulansı aradığı belirtildi. İlk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri, salondaki defibrilatörü kullanarak kalp masajı yaptı. Ardından …

CHP maskeli provokatörlerin oyuncağı haline geldi

AK Parti Kadın Kolları’nın programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Leman dergisinin Peygamberimiz’e (sav) hakaretini savunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepki gösterdi: “Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil kendinde ara. CHP sadece belediye soyguncularının değil milletten kopuk marjinaller, yüzü maskeli provokatörler, ağzı bozuk sokak eşkıyalarının oyuncağı haline gelmiştir. Özgür Özel’in girdiği yol çıkmaz sokaktır.”

Netanyahu’nun oğlu Avner korktuğu için adını değiştirmiş

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun diğer oğlu Yair’in hak sahibi olmayan kişilere diplomatik pasaport verilmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında İsrail polis teşkilatının yolsuzluk suçlarıyla mücadele birimi “Lahav 433” tarafından ifadeye çağırıldığı bildirildi.

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti

Avustralya, antisemitik sözleri nedeniyle ABD’li rapçi West’in vizesini iptal etti