Zirveyi kimseye kaptırmadı: Müptelaları her yıl onu rekoru taşıdı

Toyota Motor’un 2025 Yılının İlk Yarısındaki Araç Satışları Rekor Kırdı

Toyota Motor tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak-30 Haziran 2025 tarihleri arasındaki araç satış verilerinin 5,5 milyona yükseldiği belirtildi.

Şirketin dünya genelindeki araç satışları, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artarak rekor bir seviyeye ulaştı. Bu dönem, Toyota için şimdiye kadarki en yüksek küresel bazda ilk 6 aylık satış rakamına ulaşıldı.

1 milyon araca yüzde 27,4 artışla ulaşan ülke içi satışlar, 4,5 milyon adede yüzde 3,6 artışla yükselen deniz aşırı satışlar ile birlikte toplam satış rakamını oluşturdu.

Mini araç üreticisi Daihatsu ve kamyonet üreticisi Hino satışlarının da dahil edildiği araç satışlarından elde edilen başarının etkisiyle Toyota’nın ABD’deki satışları yüzde 4,2 artarak 1,24 milyona, Çin’deki satışları ise yüzde 6,8 artışla 837 bin 744’e yükseldi.

Toyota Motor, bu sonuçlarla en önemli rakibi Volkswagen AG’yi geride bırakmayı başararak yılın ilk yarısında küresel bazda en çok araç satan firma unvanını 6. kez kazandı. Volkswagen AG ise aynı dönemde yüzde 1,3’lük bir artışla 4,41 milyon araç satışına ulaştı.

 

Related Posts

Bengisu Avcı Ocean’s 7 final etabını geçmek için Japonya’da

Milli ultra maraton yüzücü Bengisu Avcı, dünyanın en zorlu meydan okumaları arasında yer alan Ocean’s 7’deki son etabı Japonya-Tsugaru Kanalı’nı, AXA Türkiye ‘Değerler Ortağı’ olarak 1-6 Ağustos tarihleri arasındaki uygun bir günde yüzecek. Bugüne kadar altı parkuru başarıyla bitiren Bengisu Avcı, finali de geride bırakırsa Ocean’s 7’yi bitiren ilk Türk olacak.

iPhone 17 Air’i bekleyenleri endişelendiren sızıntı

Apple, birkaç ay içinde yeni iPhone 17 serisi ile birlikte ultra ince iPhone 17 Air modelini de tanıtacak. Ama bu telefon hakkında gelen son sızıntı, özellikle pil konusunda hayal kırıklığı yaratıyor.

WeTransfer’de yapay zeka krizi: Kullanıcı tepkileri geri adım attırdı

WeTransfer, yapay zeka için kullanıcı dosyalarını kullanabileceğini belirten Hizmet Şartları değişikliğiyle tepkileri üzerine çekti. Peki ne oldu, şirket neden geri adım attı?

Mars’ta su ararken onlarca nehir bulundu

Mars’ta süren su arayışları, bilim dünyasına ezber bozdurdu… Kızıl Gezegen’in güney yarımküresinde 16 bin kilometreyi aşan antik nehir yatakları tespit edildi. Bu keşif, gezegenin geçmişte sanılandan çok daha nemli bir iklima sahip olabileceğini ortaya koydu.

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.