Yasemin Minguzzi eylem sırasında tehdit mesajı aldı

Kadıköy Bit Pazarı Saldırısında Hayatını Kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi İçin Adalet Arayışı Sürüyor

Kadıköy’deki bit pazarında bıçaklı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, adalet mücadelesine oturma eylemiyle devam ediyor.

Yasemin Minguzzi, duygusal bir konuşmada adalet arayışının sonuçsuz kalmasına isyan ederek şunları söyledi:

“Ben 6 aydır bu mücadeleyi veriyorum. 6 ay önce buradaydım ve ‘Ben bir melek, bir şeytan değilim’ diye haykırıyordum. Ancak görüyorum ki hiçbir ilerleme kaydedilmedi.”

Eylem sırasında alınan ölüm tehditlerine rağmen cesurca durduğunu belirten Yasemin Minguzzi, şunları ekledi:

“Her gün ölüm tehditleri alıyorum. Tehlikede olduğumu biliyorum. Ama korkmuyorum. Hiçbir şey beni yıldıramaz. Benim için artık hiçbir şey önemli değil. Çocuğum gitti.”

Çocuk cinayetlerinin arttığını ve Suça Sürüklenen Çocuklar (SSÇ) ile ilgili yasal düzenlemelerin gerektiği gibi yapılmadığını dile getiren Minguzzi, isyanını şu sözlerle dile getirdi:

“Neden hala çocuklar öldürülüyor ve yasalar değişmiyor? Neden?”

EYLEM SIRASINDA TEHDİT ALDİ

Yasemin Minguzzi’nin infaz yasalarının yeniden düzenlenmesi için yaptığı eylem sırasında tehdit mesajı aldığı belirtildi:

“Şikayetini geri çekmezsen seni de o veletin yanına gömeriz.”

OLAYIN DETAYLARI

İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar Minguzzi’nin oğlu Mattia’nın öldürülmesiyle ilgili süren dava, 18 yaşından küçük iki sanık hakkında “çocuğa kasten öldürme” suçlamasıyla devam ediyor. Sanıklar için 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Dava, Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor ve duruşma 2 Ekim’e ertelendi. Önceki duruşmada reddi hakim talebi kabul edilen mahkeme heyeti davadan çekilmişti.

Anne ve baba olan Yasemin ve Andrea Minguzzi duruşmada hazır bulunurken, sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. Aile avukatı Rezan Epözdemir, aileye yönelik tehdit mesajlarını paylaşarak, “Bir şey olursa sorumlusu kim olacak?” diye sordu.

Minguzzi ailesini tehdit edenlerin organize suç örgütü Casperler üyeleri olduğu iddia edilmişti.

Related Posts

“Anormal ödül” İtalya’yı yerinden oynattı

İtalya Başbakan Yardımcısı Salvini, “İsrail’in en iyi dostu” ödülü aldı. Muhalefet partileri, hükümeti soykırıma ortak olmakla suçladı.

Adana’da taksi durağına silahlı saldırı: İki taksici yaralı

Adana’da bir taksi durağına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki taksici yaralandı.

O ihaleler Meclis gündeminde… CHP’li Suat Özçağdaş’tan Bakan Tekin’e zor sorular: ‘Bu yıl kaç kitap, kaç forma özel sektörden satın alındı?’

CHP’li Suat Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kitap basım süreci ihalelerini Meclis gündemine taşıdı. Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılında toplam kaç forma, kaç kitap basmıştır? Basılan formaların kaçı açık ihale, kaçı davet usulü yapılmıştır?” diye sordu.

Sokağa kuruması için asılan halı çalındı

Bursa’da yıkandıktan sonra kuruması için sokaktaki demir çubuk üzerine bırakılan halı, bir kadın tarafından çalındı.

Sinem Ünsal’dan ablası Gizem Ünsal’a: İyi ki doğdun evimizin ilk bebeği

Sinem Ünsal, kendisi gibi oyuncu ablası Gizem Ünsal’ın doğum gününü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kutladı.

Ankara’da Tütün Denetimleri Arttı

Ankara’da tütün denetimleri yoğunlaştırıldı, bu yıl 60 milyon lira idari ceza uygulandı.