TMO’nun Fındık Satışı Fiyatları Düşürdü

TMO Kararıyla Fındık Fiyatları Düştü: Detaylar

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) fındık satış kararı, serbest piyasada fiyatların düşmesine neden oldu. Giresun kalite fındık fiyatı, TMO’nun satış kararının ardından 4 ila 5 lira gerileyerek 134 liraya kadar düştü. Bu durum, fındık piyasasında önemli değişikliklere yol açtı.

Fındık Sanayicisi Mustafa Demirci, TMO’nun fındık satış kararını değerlendirdi. Demirci, “TMO, elinde bulunan 2022 mahsulünü 124 lira, 2023 mahsulünü ise 135 lira olarak satışa çıkardı. Bu fiyatlar, serbest piyasadaki 138 lira seviyesinden daha düşük olması nedeniyle talebi artırdı. İhtiyaç duyan sanayiciler, serbest piyasada satılan fındık yerine TMO’nun daha uygun fiyatlarla sunduğu fındığı tercih etmeye başladı. Sonuç olarak, serbest piyasadaki fındık fiyatları da 134 liraya kadar geriledi” şeklinde konuştu.

Gelecek sezon için TMO’nun belirleyici olduğuna dikkat çeken Demirci, “TMO’nun fiyat politikaları, önümüzdeki sezonun da fiyatlarını etkileyecektir. Bu sezonki fiyat belirlemeleri, önümüzdeki yılların trendini gösterebilir. TMO’nun elinde bulunan fındık miktarı ise henüz net değil. Ancak yeni sezonun fiyatları konusunda belirleyici olacaktır” dedi.

TMO Genel Müdürlüğü, resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu duyuruda, kabuklu fındık satışlarını duyurdu. 2022 ürünü için 125 lira, 2023 ürünü için 135 lira, 2024 ürünü için ise 145 lira olarak belirlenen fiyatlar, KDV hariç olarak açıklandı. Satışlar Trabzon, Ordu, Samsun ve Sakarya TMO başmüdürlüklerinden gerçekleştirilecek. – GİRESUN

Related Posts

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Trump’tan Powell’a indirim baskısı: Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı!

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi ısrarını sürdürüyor. Son olarak Powell’ın gümrük vergilerinin enflasyona yapacağı etkilerin izleneceğini belirtmesi Trump’ı öfkelendirdi. Trump, tarifelerin enflasyon üzerinde etkisinin olmadığını ve ithalat fiyatlarının düştüğünü gösterdiğini belirterek “Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı.” ifadesini kullandı.

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı

Mevduat ve yatırım fonlarında stopaj oranı artırıldı