Suriye, Türkiye’den askeri destek istiyor

Şam yönetiminin talepleri arasında Türk İHA/SİHA’larına ek radar ile elektronik harp ve entegre güvenlik sistemlerinin sınırda konuşlandırılması olduğu da belirtildi.

Sınırlarda İHA talebi

Arap medyasında yer alan haberlere göre; Suriye Savunma Bakanlığı yetkilisi konuya ilişkin şunları söyledi:

“Terör örgütü PKK/YPG tehdidinin ortadan kaldırılması ve sonrasında yaşanabilecek muhtemel terör sızmalarına karşı olduğu kadar İsrail işgal ve ihlalleri açısından da Türk hava savunma teknolojisi büyük önem taşıyor. Ayrıca Ürdün sınırında eski rejimin millî gelir politikası haline gelen uyuşturucu ticareti ve Lübnan’dan gelebilecek Hizbullah tehdidine karşı da kabiliyet ve saha üstünlüğü tüm dünyaca takdir edilen Türk İHA/SİHA’ları sınır güvenliğimizi sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde Tümgeneral İlkay Altındağ liderliğinde yapılan ziyaretlerde birçok teknik detay görüşüldü ve Türk menşeli teknolojinin nerelerde ve nasıl konuşlandırılacağı konuşuldu.”

Arap kaynakların iddiasına göre, Türkiye ile Suriye ortak bir savunma anlaşması imzalayacak. Buna göre; Ankara, Şam’ın ani bir tehditle karşılaşması hâlinde Suriye’ye yardım edecek. Anlaşmada ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ordusunu ve pilotlarını eğitmesi ve Türkiye’nin Suriye’de iki askeri üs kurması öngörülüyor. İddiaya göre anlaşma kapsamında Türkiye, bu üslerde Suriye Hava Kuvvetleri’nin tamamlanmasına kadar 50 adet F-16 savaş uçağı konuşlandıracak.

‘Temas ve çalışmalar devam ediyor’

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Suriye Ordusu’nun savunma ve güvenlik kapasitesinin güçlendirilmesi kapsamında Suriye yönetimiyle temas ve çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca, TSK’nın Suriye’deki görevi devam etmektedir. İhtiyaçlara göre; birliklerimizin konuş değişikliğine gitmesi veya farklı bölgelerde görevlendirilmeleri söz konusu olabilir” demişti.

ARAP MEDYASININ İDDİASI

İddiaya göre imzalanacak anlaşmada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ordusunu eğitmesi ve Türkiye’nin Suriye’de iki askeri üs kurması öngörülüyor.

Related Posts

TBMM Genel Kurulu toplandı: Meclis gündeminde hangi konular var?

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplanarak gündem dışı konuşmalara yer verdi. Hakkari, Kocaeli ve Erzincan milletvekilleri illerindeki ulaşım, işsizlik, eğitim ve terör konularına dikkat çekerken, bazı milletvekilleri Hz. Muhammed’e yönelik karikatüre karşı Meclis’te Salavat-ı Şerif okudu.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Türkiye’nin en çok konuştuğu isimlerden biriydi! Interpol Hüseyin Yalçın Coşkun’un ölümünü doğruladı

Interpol, Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satışa sunulan ve 6 Şubat depremlerinde 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans davasının kırmızı bültenle aranan firari sanığı müteahhit Hüseyin Yalçın Coşkun’un, Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da hayatını kaybettiğini teyit etti.

Fidan’dan Eurofighter açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiliz mevkidaşıyla Ankara’da yaptığı görüşmenin ardından İran-İsrail mutabakatının sürmesi ve Gazze’de ateşkesin sağlanmasının Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirtti. Fidan, İngiltere ile ekonomi, savunma ve dış politika alanlarında güçlü işbirliğine dikkat çekti.

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkelerin yeni listesi yayınlandı

Son yıllarda yapılan yeni anlaşmalarla birlikte Türk vatandaşlarının vize olmadan sadece kimlik ya da pasaportla gidebileceği ülkelerin listesi değişti. İşte çok sayıda Balkan, Avrupa, Asya ve Afrika ülkesinin yer aldığı listede vize muafiyeti için Türk vatandaşlarına tanınan süreler…

Zimmetine para geçiren PTT çalışanın cezasında indirim

Adana’da zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılanan PTT çalışanının cezası 8 yıla indirildi.