İngiltere’de, eski başbakan Boris Johnson’ın hükümetini düşüren istifalarda yer alan 5 bakan tekrar meclise girdi.
The Guardian’ın haberine nazaran, Rishi Sunak, yalnızca yedi hafta evvel hükümetten istifa ettikten sonra işten çıkarma tazminatı almaya hak kazanan beş bakanı tekrar işe aldı.
Yeni başbakan, kabinesini Dominic Raab ve Grant Shapps üzere bir vakitler Boris Johnson’a sadık olan şu anda da Sunak’ı başkan olarak desteklemeye karar veren müttefiklerle doldurdu.
Dominic Raab, Michael Gove, Steve Barclay, Grant Shapps ve Johnny Mercer, 16 bin 876 sterlin işten çıkarma tazminatına hak kazandı.
Liberal Demokrat Parti’den bir milletvekili olayla ilgili, “Ülke acı çekerken Muhafazakar milletvekilleri hükümetin istikrarsızlığının sırtından geçiniyor” yorumu yaptı.
İşçi Partisi lider yardımcısı Angela Rayner, bakanların “eğer birazcık ahlakları varsa” ödemeleri reddetmeleri gerektiğini söyledi.