Pakistan Savunma Bakanı Asıf: “Topyekün savaştan kaçınmaya çalışıyoruz”

Pakistan Savunma Bakanı Asıf, Hindistan’ı “Topyekün Savaştan Kaçınmaya” Çağırıyor

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’ın son saldırısını, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırmaya yönelik bir davet olarak nitelendirerek, ülkesinin topyekün savaştan kaçınmaya çalıştığını söyledi.

CNN’e yapılan açıklamada Asıf, Hindistan’ın dün gerçekleştirdiği füze saldırılarının, açık bir ihlal olduğunu ve gerilimi tırmandırmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Asıf, Pakistan ordusunun tam kapsamlı bir savaşa hazır olduğunu ancak bu tür bir savaştan kaçınılması gerektiğini belirtti. “Biz topyekün savaşa hazırız. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok. Hindistan çatışmanın şiddetini ve risklerini artırıyor, buna hazırlıksız yakalanamayız.” dedi.

Asıf, Pakistan ordusunun düşürdüğü iddia edilen Hint jetlerine de değinerek, “(Hindistan) Üç uçağın düşürüldüğünü zaten kabul etti. Bu uçaklar yakın hava muharebesinde düşürüldü. Uçaklarımız tarafından füzeler ateşlendi ve onlar vuruldu. Çok basit.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Asıf’ın düşürülen jetlere ilişkin açıklamalarına karşın, Hint yetkililer hala herhangi bir uçağın düşürüldüğüne dair bir açıklama yapmadı.

Hint ve Pakistan Arasındaki Gerilim Sona Ermeyecek Gibi Görünmüyor

Dawn gazetesinin haberine göre, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in Siyasi İşler Danışmanı Rana Sanaullah, Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) toplantısının ardından bölgede artan gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sanaullah, Hindistan’ın iki ülke arasındaki gerilimi artırmadığı sürece Pakistan’ın sorumsuzca davranmayacağı konusunda uluslararası topluma taahhütte bulundu.

Hindistan’ın saldırılarına “uygun” karşılık verdiklerini savunan Sanaullah, “Eğer onlar (Hindistan) daha ileri adım atarlarsa, o zaman daha da uygun bir karşılık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Pakistan, 16 Hindistan Merkezli Youtube Kanalına Erişimi Engelledi

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi (PTA), yanlış bilgi yaydıkları ve Pakistan karşıtı propaganda yaptıkları gerekçesiyle, Hindistan merkezli 16 YouTube kanalına erişimi engelledi.

PTA tarafından yapılan açıklamada, Pakistan’ın dijital ekosistemini korumak ve ulusal güvenliği sağlamak amacıyla 31 YouTube videosunun ve 32 internet sitesinin erişiminin engellendiği belirtildi.

Engellenen içeriklerin, kamu algısını yönlendirmeye ve ulusal birliği zayıflatmaya yönelik zararlı söylemler içerdiği iddia edilen açıklamada, “Ulusal çıkarları tehdit eden her türlü içeriğe karşı sıkı önlemler almaya devam edeceğiz.” ifadesine yer verildi.

Related Posts

Yurttaşlar Mehmet Murat Çalık için Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunun ciddiyetine rağmen tahliye edilmemesini protesto eden CHP’liler Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Bahçeli’nin ‘duruşmalar canlı yayınlansın’ mesajına Erdoğan’dan yanıt: ‘Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin duruşmaların canlı yayınlanmasına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi ve “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur” dedi.

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.