OSKİ, Su Kayıp ve Kaçaklarıyla 650 Milyon TL Tasarruf Sağladı

OSKİ 6 Yılda 650 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), içme suyu hatlarında oluşan kayıp ve kaçakları teknolojik cihazlarla tespit edip önleyerek 6 yılda 650 milyon TL’lik tasarruf sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde, OSKİ Ordu’nun su alanında yarınlarını garanti altına alacak yatırımlara imza atmaya devam ediyor. 6 yıllık süre zarfında nitelikli suya erişim, kuraklık önlemleri, su alma yapılarının iyileştirilmesi ve sondaj kuyularının açılması gibi önemli yatırımları hayata geçiren OSKİ, mevcut hatlardaki arızaları tespit etmek için yoğun bir çaba sarf ediyor.

OSKİ, teknolojik araçlarla kayıp ve kaçak kontrollerini gerçekleştirerek 14 milyon metreküplük su kaybını önledi. Ayrıca, kuraklık dönemlerinde 650 milyon TL tasarruf sağlayarak, Altınordu ve Ünye ilçelerinin 1 yıllık su ihtiyacı kadar kayıp önlendi. Başkan Güler’in talimatları ile yürütülen bu çalışmalar sayesinde, 6 yıllık süreçte kayıp-kaçak oranı yüzde 56’dan yüzde 34’e düşürüldü.

OSKİ Genel Müdürü Murat Us, eski borulardan kaynaklanan su kaybını önlemek adına başlatılan çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirterek, “Hedefimiz, su kayıp-kaçak oranını daha da azaltarak İlimizi su israfından kurtarmak. Bu amaçla ekip arkadaşlarımız gece saatlerinde rutin dinleme çalışmalarına devam ediyor” dedi. – ORDU

Related Posts

İstanbul’da bugün 84 bin 626 öğrenci bursluluk sınavına girdi

İstanbul’un 38 ilçesinde bugün 84 bin 626 öğrenci İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na girdi.

Bakan Işıkhan duyurdu: Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında 9 bin kişi tarafından sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığını duyurdu. Işıkhan, 7 bin 400 kişi hakkında işlem başlatılarak, adreslerine gerekli tebligatların gönderildiğini duyururken, bu kişilere ödenen rakamların faiziyle geri alınması için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Deprem sonrası şirketlerde yeni dönem: Ofise dönüş mü, uzaktan çalışma mı?

İstanbul’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından birçok şirket çalışma modellerini gözden geçirmeye başladı. Uzaktan çalışmaya geçen firmalar artarken, uzmanlar çalışan güvenliği ve psikolojik destek çağrısında bulunuyor.

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Yatırımcılar dikkat! Gram altında sert düşüş sonrası iki kritik tahmin

Altın fiyatları salı günü tarihi rekor seviyeleri test ettikten sonra ani düşüşe geçti. Gram altın fiyatı 4 bin 300 TL’yi aştıktan sonra cuma günü 4 bin TL seviyelerine doğru yöneldi. Kısa süre içerisinde yaşanan sert kaybın ardından piyasalarda beklentiler de değişti. Ekonomist Hikmet Baydar gram altın için 2 kritik hedefi işaret ederken, dolar/TL için de tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir