Lavrov ‘komşu ülkelere’ işaret etti: Suriye’de Esad hükümeti neden düştü?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Esad Yönetimi Sosyal Sorunları Gideremedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin eski devlet başkanı Beşar Esad’ın ülkedeki sosyal sorunlarla başa çıkamadığını ve bu nedenle yönetimi kaybettiğini belirtti. Lavrov, Rusya basınına yaptığı açıklamada, Esad’ın Rusya’ya sığınmasıyla sonuçlanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre, Lavrov, Suriye’de eski iktidarın nüfusun sosyo-ekonomik beklentilerini karşılayamadığına dikkat çekerek, bu durumun en zengin bölgeyi işgal eden ABD’nin büyük suçu olduğunu vurguladı. Lavrov ayrıca, Rusya’nın tavsiyelerine rağmen Esad’ın nüfuzlu komşularıyla yapıcı diyalog kuramadığını ifade etti.

Suriye’de hükümetin düşmesinin nedenini Esad yönetiminin sosyal sorunlara çözüm bulamamasına bağlayan Lavrov, “Durumun kötüye gitmesinin nedenlerinden biri, önceki yönetimin uzun süreli iç savaş koşullarında nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Suriye’nin en zengin bölgesi olan kuzeydoğu bölgesini işgal eden ve kendi uşaklarından oluşan koalisyonun lideri olarak Şam’a ciddi yaptırım baskısı uygulayan Washington’un suçu büyük” dedi.

‘İsrarlı Tavsiyelerimize Rağmen Başaramadı’

Lavrov, Moskova’nın Astana süreci kapsamında siyasi çözüm için yoğun bir çaba harcadığını belirterek, “Ancak önceki yönetim, tüm ısrarlı tavsiyelerimize ve aktif desteğimize rağmen, muhaliflerle ve bölgedeki nüfuzlu komşularıyla yapıcı diyalog kurarak tam teşekküllü siyasi süreci başlatmayı ve ciddi sosyo-ekonomik sorunları çözmeyi başaramadı” şeklinde konuştu.

Lavrov ayrıca, Rusya’nın Suriye’deki gelişmeleri dikkatlice takip ettiğini ve geleceğe dönük çıkarımlar yapmak için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

90 yaşındaki ninenin toprağına göz diktiler

Yeni maden yasasıyla geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikede olan köylüler “Bir tek zeytin ağacımızı vermemek için ne gerekiyorsa yapacağız” diyor.

Muharrem İnce, CHP’ye katılıyor: İktidardan kurtulmak için safları sıklaştırma zamanı!

Memleket Partisi kendini feshetme kararı aldı

Sakız Adası’nda korkunç yangın! OHAL ilan edildi

Türkiye kıyılarına 8 kilometre uzaklıktaki Yunan adası Sakız’da (Chios) orman yangını nedeniyle çok sayıda köy tahliye edildi. İzmir Çeşme’nin karşısındaki adada cumartesi günü başlayan orman yangınının şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldığı bildirildi …

Netanyahu, Ağlama Duvarı’nda Trump için dua etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bitişik Ağlama (Burak) Duvarı’na giderek ABD Başkanı Donald Trump için dua etti. Netanyahu, ABD’nin İran’a saldırıları nedeniyle Trump’a teşekkürlerini iletti.

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Trump ve Putin’in görüşme planı olmadığını duyurdu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme planlamadığını kaydetti. Peskov, iki lider arasında bir görüşmenin gerekirse hızla kararlaştırılabileceğini dile getirdi. Peskov’Wun açıklaması, ABD’nin İran’a düzenlediği saldırının ardından geldi.