Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşlı kadın kayboldu, AFAD ekipleri tarafından bulundu
Yeşilbaşköy’de gece saatlerinde evinden ayrılan Alzheimer hastası Emine P, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilerek arama çalışmaları başlatıldı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası, bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaşlı kadını bulmak için arama çalışmalarına başladı.
AFAD İl Müdürü Teymen Şimşek ve beraberindeki ekipler, toplamda 78 kişilik bir grupla yaşlı kadını aramaya başladı. Dronlar da kullanılarak yapılan çalışmada, Emine P evine 3 kilometre mesafede arazide bulundu.
Jandarma ekiplerinin yardımıyla ambulansa götürülen Emine P’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Emine P’nin kısa bir süre önce de benzer bir şekilde kaybolduğu ve evine 2 kilometre uzaklıkta bulunduğu biliniyor. Yaşlı kadının tekrar kaybolma riskine karşı ailesi ve yetkililer uyarıldı.