Milli Eğitim Bakanlığının “Her yerde matematik” seferberliğine İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü, sanat atölyeleri ile katkı sağladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı İstanbul Sabancı Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsü, “Matematikte kodlamanın anası Türk kadını” etkinliği kapsamında Rauf Orbay İlkokulu ve Beylerbeyi İlkokulu öğrencilerini 5 farklı alandaki Türk mutfak ve el sanatları atölyelerinde ağırladı.
Matematik dersini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak, sanatın ve estetiğin içerisindeki matematiği keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte ilkokul öğrencileri çarpana dokuma, kanaviçe, ahşap baskı, seramik, yiyecek ve içecek atölyelerinde çalışmalar hazırladı.
Programın açılışında konuşan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Örsan Özkan, matematiğin soyut bir düşünceden ibaret olmadığını belirterek, “Hayatta matematik nerede? Nasıl yapılıyor? Hayatla doğrudan bağlantısı nasıl? Bunu matematik seferberliğiyle sizlere göstermeye çalıştık. Bugün Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’ndeyiz. Burada çok güzel işler yapıyor ağabeyleriniz, ablalarınız ve sizlere de aslında matematiğin sadece sayılardan ibaret olmadığını, yaptığınız el işi çalışmalarının da aslında bir matematik olduğunu burada yakinen gösterecekler.” dedi.
Enstitü Müdürü Nazan Suna Alpural ise olgunlaşma enstitülerinin “Keşfet, eğlen, öğren” sloganı ve Bakanlığın ” Türkiye Yüzyılı, eğitimin de yüzyılı olacak” anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek, “Her bir analitik düşüncenin ve matematiğin ürünü olan işleme, dokuma, seramik, ahşap baskı ile Türk yemek kültürümüze yönelik çalışmalarla çocuklarımızı ve gençlerimizi bugün buluşturuyor, onlarla yaparak, yaşayarak, deneyerek öğrenmeleri için fırsatlar sunuyoruz. Yüzyıllardır doğadan taklit edilerek geleneksel yöntemler ve el emeğiyle üretilen eserlerimizin çağımız çocuklarının elinde yeniden şekilleniyor olmasını görmek bizi çok heyecanlandırıyor ve yeni fikirlere teşvik ediyor.” diye konuştu.
Çocukların bilgi ve becerilerini geliştirmenin, matematiği hayatın içine dahil etmenin amaçlandığı etkinlikte 55 öğrenci yiyecek-içecek, seramik, ahşap baskı, çarpana dokuma ve kanaviçe atölyelerinde 9 eğitmenle bir araya geldi.