Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş: Altın Fiyatları Değişkenlik Gösterebilir
Uzman İslam Memiş, gram altının Haziran sonunda 4185 TL’ye kadar düştüğünü ancak kısa sürede 4370 TL’yi gördüğünü belirtti. Jeopolitik riskler ve küresel belirsizliklerin Kasım ayına kadar devam edeceğini vurgulayan Memiş, bu süreçte altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşanabileceğini dile getirdi.
Eylül ayında Fed’in faiz indirimi yapabileceği beklentisi ve Çin gibi ülkelerin fiziki altın taleplerinin fiyatları desteklediğini belirten Memiş, yatırımcıların ana trende odaklanmaları gerektiğini ifade etti. Gram altındaki 4.500 TL ve ons altındaki 3.500 dolar seviyelerinin görülmeden satış için erken olacağını kaydetti.
İslam Memiş, Kasım ayına kadar beklemenin daha uygun bir karar olabileceğini belirterek şunları söyledi:
“Altın için Kasım ayı öncesini ve sonrasını ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. 30 Haziran’da başlayan 3 aylık dinlenme süreci sona erdi. Bu süreçte yaşanan düşüşlerle gram altın yerel piyasalarda 4185 liraya kadar geriledi. Ancak yine aynı dönemde 4370 TL’yi gördü. Bu da bize ayda 200 liralık bir artış olduğunu gösteriyor. Kasım ayı riskleri ile birlikte gelecek. Ortadoğu’daki jeopolitik sorunlar ve küresel ekonomideki belirsizlikler devam ediyor. Eylül ayında Fed’in faiz indirimi yapması bekleniyor ve küresel ekonomide belirsizlikler söz konusu. Trump’ın Powell’a yönelik baskıları, Fed’in alacağı kararların belirsizliğini artırıyor.”
“Fiziki talepler altın fiyatlarını canlı tutuyor. Ons altında kısa vadeli artışlar olabilir ancak merkez bankaları altına olan fiziki taleplerini sürdürüyor. Bu da altın fiyatlarını destekliyor. Bu nedenle geniş bant aralığında dalgalanan altın piyasasında Kasım ayına kadar volatilite devam edebilir. Yatırımcıların ana trende odaklanması önemli. Gram altın için ana trend 4.500 TL, ons altın için ise 3.500 dolar seviyesi önemli. Bu seviyeler görülmeden satış için erken olabilir. Yeni bir analiz için Kasım ayını beklemek daha doğru olabilir.”