Gazeteci Hande Fırat’ın bilinmeyenleri… Geçmişini anlattı

Gazeteci Hande Fırat’ın Babasıyla Olan Anıları ve Özel Hayatı

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, yakın arkadaşı Eğitimci Ebru Doğru’nun “Ebru Doğru ile Çok Geç Olmadan” adlı Youtube kanalında duygusal anlar yaşadı. Fırat, babasını, geçmişini ve bilinmeyenleri anlattığı “Devri Amber” adlı kişisel sergisine dair önemli detayları paylaştı.

Fırat, kendisinin, annesinin ve kızı Nehir’in ortak özelliğinin çocuk yaşta babalarını kaybetmek olduğunu dile getirdi ve bunu ‘ölüm döngüsü’ olarak nitelendirdi.

Program sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşı döken Fırat, babasını yakışıklı, çapkın ve entelektüel olarak tanımlayarak şiirler yazdığını ve bir şiir kitabına sahip olduğunu açıkladı. Fırat, annesiyle babasının boşandığını ve babasının ikinci evliliğini yaptığını belirtti.

Babasının yıllar sonra annesine geri döndüğünü ve tekrar evlendiğini aktaran Fırat, babasının ölüm saatine dair dokunaklı bir anıyı paylaştı. Babasının ölüm anında yanında olmadığını fark edip bir arkadaşının evine gittiğini ve babasının öldüğü anı orada yaşadığını anlattı.

Fırat, “Devri Amber” sergisine hazırlanırken yıllardır okumadığı günlüklerini eline alarak içsel bir yolculuğa çıktığını ve bu sergiyi bir döngüyü kırmak için yaptığını belirtti. Ölüm döngüsünü kırmak amacıyla sergi hazırladığını ifade etti.

Ebru Doğru ile olan telefon görüşmesinde kızı Nehir’in babasını kaybetme sürecini anlatan Fırat, Nehir’in duygusal yanıtını paylaştı. Programda mesleği hakkında da konuşan Fırat, gelecekte mesleğini bırakmayı düşünmediğini ancak zamanın her şey için olduğunu vurguladı.

Related Posts

Yurttaşlar Mehmet Murat Çalık için Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, sağlık durumunun ciddiyetine rağmen tahliye edilmemesini protesto eden CHP’liler Beylikdüzü Belediyesi önünde buluştu

CHP’li başkanlardan AKP’li Çamlı hakkında suç duyurusu

CHP Bursa ve Aksaray il teşkilatları, Cumhuriyeti darbe olarak nitelendiren sözleri nedeniyle eski AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

Bahçeli’nin ‘duruşmalar canlı yayınlansın’ mesajına Erdoğan’dan yanıt: ‘Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin duruşmaların canlı yayınlanmasına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi ve “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayrolur” dedi.

Suriye’de dikkat çeken afiş: Şara ve Trump yan yana

Suriye’nin başkenti Şam’da, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve ABD Başkanı Donald Trump’ın fotoğraflarının yer aldığı, “barış” temalı bir afiş asıldı.