Emekli, Diyanet’e sordu: Mesela 4 kişi bir koyuna girebilir miyiz?

Kurban Bayramında Fiyatlar Yüksek, Emekliler Zor Durumda

Kurban Bayramı, son yıllarda pek çok kişi için zorlu bir dönem haline geldi. Artan fiyatlar ve azalan alım gücü, özellikle emekliler ve işsizler olmak üzere binlerce kişinin kurbanlık hayvan almasını güçleştiriyor.

Bu yıl, durum diğer yıllara göre daha da vahim görünüyor. 2025 yılında kurban fiyatları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için geçen yıla göre %30 ila %35 arasında artış gösterdi. Canlı kilogram fiyatları geçen yıl 280-320 TL arasında seyreden kurbanlıklar, bu yıl 350-430 TL arasında satılıyor.

Bir hissesi geçen yıl 25-30 bin TL olan büyükbaş hayvanların fiyatları ise bu yıl 30-40 bin TL arasında değişiyor. Besiciler, genellikle İstanbul’a Kars, Ardahan ve Ağrı illerinden kurbanlık hayvan getirildiğini belirtiyor ve bu hayvanların nakliye ücretlerinin bir TIR için 100 bin TL’ye kadar çıktığını ifade ediyorlar. Ayrıca, kurbanlık pazarlarında yer kiralama fiyatlarının geçen yıla göre %100 arttığını dile getiriyorlar. Besiciler, “Bölgeye göre değişse de geçen yıl 40-60 bin TL arasında olan 10-15 adetlik yer kiraları, bu yıl 100-150 bin TL’ye kadar çıktı. Ancak bunu fiyatlara yansıtamıyoruz çünkü alıcılar da enflasyona göre satın alma yapmak zorunda kalıyor” diye konuşuyorlar.

“Emekliler İçin Kurban Desteği İstiyoruz”

ANKA’ya konuşan emekli Metin Önal, emeklilerin kurban kesme imkanının olmadığını belirterek, “Ülkemizde emekli kurban edildi. Emekliler için kurbanlık fiyatları çok yüksek. Diyanet İşleri Başkanlığı emekliler için kurban bağışı kampanyası başlatabilir mi?” şeklinde sorular yöneltti. Önal, emeklilerin kurban kesme durumlarını iyileştirecek adımların atılmasını talep ediyor.

“Diyanet, Kurbanlıkların Satış Yerlerini Açıklasın”

Bir diğer emekli Nami Güney ise maaşının 20 bin lira olduğunu belirterek, kurban fiyatlarının bu miktarın üzerinde olduğunu ifade ediyor. Güney, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurbanlık satış yerlerini açıklaması ve emeklilerin de bu imkandan yararlanmasını sağlaması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, elbiselerinin eski olduğunu ve eş-dost yardımıyla diğer ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiriyor.

Related Posts

132 ülkede yatırım var: Türkler en çok hangi ülkeye yatırım yaptı?

132 ülkede yatırım var: Türkler en çok hangi ülkeye yatırım yaptı?

Bakan Kurum: Yeni yuvalarımızın anahtarlarını teslim ediyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi’nde 250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca yatırımcıyı ilgilendiriyor: Bankacılık devi sert düşecek diye uyardı!

Bankacılık devi İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını piyasaların şu anda beklediğinden daha fazla düşürülebileceğini belirtmesi halinde Sterlin’in düşebileceğini açıkladı.

TPAO’ya Adıyaman’da 10 yıllık petrol izni!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Adıyaman’daki 5.214 hektarlık sahasında petrol işletme ruhsatı, 14 Haziran 2035’e kadar uzatıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

7 dünya lideri Kanada’da bir araya geliyor

Küresel ticaret politikalarının ele alınması gündemiyle planlanan G-7 liderler zirvesi Kanada’nın Kananaskis bölgesinde gerçekleşiyor.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları – 15 Haziran 2025

Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 632 lira 43 kuruş olarak belirlendi.