Bolu Yangını İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak

AK Parti’nin Yangınla İlgili Araştırma Komisyonu Teklifi Reddedildi

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangınla ilgili ortak kararla Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik tekliflerinin muhalefet partilerince kabul edilmediğini açıkladı.

Usta, Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin basın toplantısında bulundu ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Yangın soruşturmasının devam edeceğini vurgulayarak, suçluların bulunacağını belirtti.

Meclis Genel Kurulu’nda yangınla ilgili Araştırma Komisyonu kurulmasının gündeme geleceğini söyleyen Usta, diğer siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle yapılan görüşmelerde ortak öneri sunulmasını teklif ettiklerini ancak bu teklifin reddedildiğini ifade etti.

Usta, “Araştırma Komisyonu kurulması için ortak öneri noktasındaki teklifimizi kabul etmediler. Bu konu siyaset üstü bir mevzu. Şimdi Genel Kurul açıldığında, grup önerileri başladığında, maalesef siyasi parti grupları kendi grup önerilerini verecek, sonra da ‘Bizim grup önerimiz reddedildi.’ denilerek, ‘AK Parti ve Cumhur İttifakı komisyonun kurulmasını engelliyor, reddediyor.’ şeklinde algı kampanyasına başlayacaklar, kamuoyunu yanıltma çabasına girecekler.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Meclis Araştırma Komisyonu Kurulacak

Usta, komisyonun kurulması konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini belirterek, AK Parti’nin grup önerisiyle komisyon kurulmasını kabul edeceklerini duyurdu.

Ortak bir karar alınamamasının Araştırma Komisyonu kurulmasına engel olmadığına işaret eden Usta, “Eğer muhalefet partileri saat 15.00’ten önce siyaset üstü bir irade gösterirse, ortak grup önerisini değerlendirip imzalarsak, Meclis Araştırma Komisyonu kurulabilir. Bu fırsat hala var.” dedi.

Usta, diğer siyasi partilerle yeniden görüşeceklerini ve ortak bir öneri teklifi kabul edilmediği takdirde AK Parti ve MHP olarak Meclis Araştırma Komisyonunu kuracaklarını söyledi.

Gündemdeki bir muhalefet partisinin önerisine destek verilmesinin ‘ortak karar’ anlamına gelip gelmeyeceği konusundaki bir soruya cevap veren Usta, TBMM’nin işleyiş usulü ve İçtüzüğüne uygun olarak ortak bir grup önerisi hazırlamaya hazır olduklarını ancak diğer partilerin buna yanaşmadığını belirtti.

Related Posts

Polisten kaçarken 10 kilo uyuşturucuyu yola attı

Batman’da, polisin ‘Dur’ ihtarına uymayan şüpheli, kaçtığı otomobilinden 10 kilo 100 gram uyuşturucuyu yol kenarına attı. Ekipler tarafından yakalanan şüpheli, tutuklandı.

Türkiye günlerdir rezil görüntüleri konuşuyor… Belediye harekete geçti

Son günlerde Marmaris’te çekilen bazı görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı… Mekanlarda ‘dans’ adı altında genç erkeklerin, özellikle yabancı turist kadınlara yönelik sergilediği taciz boyutundaki davranışlar büyük tepki topladı… Tartışma yaratan bu görüntüler üzerine Marmaris Belediyesi’nden açıklama geldi.

Yol ortasında kemerle boğma vahşetine valilikten açıklama

Uşak’ta, akrabalar arasında çıkan alacak-verecek tartışması kavgaya dönüştü; 1 kişi darbedilip kemerle boğazı sıkılarak yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklandı.

Ronaldo’dan Trump’a forma hediyesi: Üzerindeki mesaj dikkat çekti

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, ABD Başkanı Donald Trump’a imzalı formasını göndererek dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Forma üzerindeki not, dünya gündeminde yankı uyandırdı.

Son dakika… Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’e kürsüden söz verdi: ‘Atatürk’ün partisini iktidar yapacağız’

Son dakika haberi… CHP lideri Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuşuyor.

ABD’li Senatör İsrail’e karşı harekete geçti!

ABD’li senatör Bernie Sanders, Senato’ya ABD hükümetinin İran’a yönelik herhangi bir askeri eylemi için federal fonların kullanılmasını yasaklayan bir yasa tasarısı sundu. Sanders’ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Senato’ya …