BM’den Suriye’ye üst düzey ziyaret: Volker Türk, Colani’yle görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri ve Heyeti Suriye’de

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ve beraberindeki heyet, Suriye ziyaretleri kapsamında başkent Şam’da Heyet Tahrir Şam (HTŞ) lideri Muhammed el Colani (Ahmed el Şara) ile bir araya geldi. Suriye devlet haber ajansı SANA, HTŞ lideri Colani’nin BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk’ün heyeti ile görüştüğünü aktardı.

Türk, Sednaya Hapishanesini Ziyaret Etti

HTŞ öncülüğündeki cihatçı grupların 8 Aralık 2024’te başkent Şam’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Türk’ün yaptığı ilk ziyaret olan Suriye ziyaretine dair bilgi verildi. Türk, eski adıyla Twitter hesabından paylaşım yaparak, Esad dönemindeki ‘en kötü şöhretli hapishanelerden’ biri olan Sednaya’yı ziyaret ettiğini belirtti. “İnsanların birbirlerine neler yapabileceği inanılmaz. Bu acı tecrübenin Suriye’nin ve Suriyelilerin iyileşmesi için bir ders olmasını umuyorum. Benzer zulümlerin bir daha yaşanmaması gerektiğine inanıyorum” dedi.

AA’nın aktardığına göre, BM İnsan Hakları Ofisi’nin resmi hesabından yapılan paylaşımda, Türk’ün Şam’da Suriye ve Lübnan’ı kapsayan ziyaretinin ilk ayağı için bulunduğu ve üst düzey yetkililerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, diplomatlar ve BM kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Netanyahu, Ağlama Duvarı’nda Trump için dua etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bitişik Ağlama (Burak) Duvarı’na giderek ABD Başkanı Donald Trump için dua etti. Netanyahu, ABD’nin İran’a saldırıları nedeniyle Trump’a teşekkürlerini iletti.

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Erdoğan’dan Şam’daki kilise saldırısına tepki: Suriye’nin yeni istikrarsızlık ortamına çekilmesine izin vermeyeceğiz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Trump ve Putin’in görüşme planı olmadığını duyurdu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme planlamadığını kaydetti. Peskov, iki lider arasında bir görüşmenin gerekirse hızla kararlaştırılabileceğini dile getirdi. Peskov’Wun açıklaması, ABD’nin İran’a düzenlediği saldırının ardından geldi.

Kayyumdan akıalmaz ihale: Olmayan tekneye 600 bin TL harcadı

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Kasım 2024’te görevden alınan DEM Partili Belediye Eş Başkanı Mehmet Karayılan’ın yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Hakan Başoğlu’nun, belediyeye ait olmayan bir tekne için 586 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Gazzeli çocuklar açlıktan ölüyor: Mayıs ayında 5 bin 100 çocuk hastaneye kaldırıldı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze’de yetersiz beslenen çocuk sayısının endişe verici düzeyde arttığı uyarısında bulundu.

Başkan Demirçalı’dan belediyeden alacağı olan esnafa çağrı

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, son dört yıla ait faturalı alacağı olan esnafın borcu yoktur yazısıyla birlikte belediyeye başvurması halinde alacaklarının derhal ödeneceğini duyurdu.