Nükleer santrali denizanası bozdu: Üretim durdu

Gravelines Nükleer Santrali, Fransa’nın Nord bölgesindeki Gravelines ilçesinde, Dunkerque ve Calais’ye yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Gravelines Nükleer Santrali, soğutma suyunun bulunduğu filtre tamburuna bir denizanası sürüsünün girmesinin ardından durduruldu.

‘DEVASA VE TAHMİN EDİLEMEZ’

Santralin devlete ait işleticisi EDF’nin yaptığı duyuruya göre ülkedeki en büyük santrallerden olan ve Kuzey Denizi’nde bağlı bir kanalla soğutulan santralde yaşanan olayda 4 reaktör etkilendi.

EDF, olayın dün akşam yaşandığını ve santralin tamamının durdurulmasına neden olduğunu duyurdu. Buna göre 2, 3, ve 4 numaralı reaktörler tamburların “devasa ve tahmin edilemez” bir denizanası sürüsü tarafından tıkanmasının ardından otomatik olarak durdu. Reaktör 6’da kısa süre sonr durdu.

BÜTÜN REAKTÖRLER DURDURULDU

Fransa’nın Calais ve Dunkirk kentlerinin arasındaki kıyıda bulunan nükleer santraldeki 1 ve 5 numaralı reaktörler ise planlanmış bakım yüzünden kapalı.

EDF olay sebebiyle tesit, personel veya çevreye yönelik herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını da açıkladı.

Related Posts

Kırmızı ışık ihlali can aldı

Antalya’da, kırmızı ışık ihlali yapan tur aracı motosiklete çarptı. Meydana gelen trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Şanlıurfa’da silahlı bıçaklı kavga: İki yaralı

Şanlıurfa’da silah ve bıçakların kullanıldığı kavgada iki kişi yaralandı. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alındı.

Kötü koku ekipleri harekete geçirdi

Burdur’da apartmanda dairesinden kötü koku yayılması üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca ekipler de bölgeden ayrıldı.

Zelenski Donbas’tan vazgeçmiyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinden çekilemeyeceğini bildirdi.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Özer, CHP’den ve görevlerinden istifa etti

Antalya’da Manavgat Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan ve daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Özer, başkan yardımcılığı, CHP meclis üyeliği ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Gazze’de gazeteci katliamı: Meslektaşları son anlarını anlattı

İsrail saldırısında öldürülen El Cezire gazetecilerinin son anlarına tanık olan meslektaşları konuştu. Gazeteciler, yanan çadırlara koşarak yaralıları kurtarmaya çalıştıklarını ve arkadaşlarının cansız bedenlerini kendi gözleriyle gördüklerini anlattı.