İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Hava Kirliliği Alarm Veriyor! Acil Eylem Planı Şart

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edilen İzmir’de, kirleticilere yönelik acil eylem planı yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, DSÖ verilerine göre, günlük metreküpte 25 mikrogramdan fazla olmaması gereken PM 2,5 partikül maddesinin İzmir’de ocak ayından bu yana her gün 4-5 kat daha yüksek ölçüldüğünü belirtti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Balçova Emekli Astsubaylar Dernek Lokali’nde gerçekleştirilen Bilim Kafe etkinliğinde tıp fakültesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Kılınç, yaptığı konuşmada hava kirliliğinin ciddiyetine dikkat çekerek, “İzmir, DSÖ’nün belirlediği sınırların 4-5 kat üzerinde hava kirliliğine sahip. Tüm ilçelerde benzer durum var, güvenli bir alan yok. Bireysel önlemler yeterli değil, kirleticilere karşı kapsamlı bir eylem planı geliştirilmeli. Endüstriyel gazlar, orman yangınları ve kirletici toz üreten sanayi tesisleri kontrol altına alınmalı” şeklinde konuştu.

Acil Durum Çağrısı: Hava Kirliliği İzmir’i Tehdit Ediyor!

İzmir’de hava kirliliğinin artmasıyla birlikte önlem alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Kılınç, DSÖ normlarının aşılmasıyla ilgili endişelerini paylaştı. PM 2,5 partikül maddesinin yüksek seviyelerde ölçüldüğü İzmir’de, acil eylem planı oluşturulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılınç, halkın sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Bilim ve Toplum Buluşması: İzmir’de Sağlık Tehlikesi!

Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların halkla buluşturulmasının önemine değinen Prof. Dr. Kılınç, Balçova’da öğrencilerle gerçekleştirdiği etkileşimli toplantıda sigara kullanımı ve hava kirliliği konularına değindi. Hava kirliliğinin sessiz bir katil olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılınç, katılımcılara sigaranın sağlığa olan zararlarını anlatarak bilinçlenmelerini sağladı.

Related Posts

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanlardan ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukların artan ekran süresi kontrol edilmeli

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Uzmanından polen uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!