Emekli, Diyanet’e sordu: Mesela 4 kişi bir koyuna girebilir miyiz?

Kurban Bayramında Fiyatlar Yüksek, Emekliler Zor Durumda

Kurban Bayramı, son yıllarda pek çok kişi için zorlu bir dönem haline geldi. Artan fiyatlar ve azalan alım gücü, özellikle emekliler ve işsizler olmak üzere binlerce kişinin kurbanlık hayvan almasını güçleştiriyor.

Bu yıl, durum diğer yıllara göre daha da vahim görünüyor. 2025 yılında kurban fiyatları büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için geçen yıla göre %30 ila %35 arasında artış gösterdi. Canlı kilogram fiyatları geçen yıl 280-320 TL arasında seyreden kurbanlıklar, bu yıl 350-430 TL arasında satılıyor.

Bir hissesi geçen yıl 25-30 bin TL olan büyükbaş hayvanların fiyatları ise bu yıl 30-40 bin TL arasında değişiyor. Besiciler, genellikle İstanbul’a Kars, Ardahan ve Ağrı illerinden kurbanlık hayvan getirildiğini belirtiyor ve bu hayvanların nakliye ücretlerinin bir TIR için 100 bin TL’ye kadar çıktığını ifade ediyorlar. Ayrıca, kurbanlık pazarlarında yer kiralama fiyatlarının geçen yıla göre %100 arttığını dile getiriyorlar. Besiciler, “Bölgeye göre değişse de geçen yıl 40-60 bin TL arasında olan 10-15 adetlik yer kiraları, bu yıl 100-150 bin TL’ye kadar çıktı. Ancak bunu fiyatlara yansıtamıyoruz çünkü alıcılar da enflasyona göre satın alma yapmak zorunda kalıyor” diye konuşuyorlar.

“Emekliler İçin Kurban Desteği İstiyoruz”

ANKA’ya konuşan emekli Metin Önal, emeklilerin kurban kesme imkanının olmadığını belirterek, “Ülkemizde emekli kurban edildi. Emekliler için kurbanlık fiyatları çok yüksek. Diyanet İşleri Başkanlığı emekliler için kurban bağışı kampanyası başlatabilir mi?” şeklinde sorular yöneltti. Önal, emeklilerin kurban kesme durumlarını iyileştirecek adımların atılmasını talep ediyor.

“Diyanet, Kurbanlıkların Satış Yerlerini Açıklasın”

Bir diğer emekli Nami Güney ise maaşının 20 bin lira olduğunu belirterek, kurban fiyatlarının bu miktarın üzerinde olduğunu ifade ediyor. Güney, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurbanlık satış yerlerini açıklaması ve emeklilerin de bu imkandan yararlanmasını sağlaması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, elbiselerinin eski olduğunu ve eş-dost yardımıyla diğer ihtiyaçlarını karşıladığını dile getiriyor.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Alışverişte o bilgiler gizlenemeyecek

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün reklamlarında tüketiciyi korumaya yönelik yeni kurallar getirdi. Artık indirim oranı belirlenirken önceki en düşük fiyat esas alınacak. Stok ve tarih bilgileri de reklamlarda açıkça yer alacak.

İŞKUR açıkladı: İşte Türkiye’de en çok aranan 10 meslek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-haziran döneminde 759 bin 945 kişinin işe yerleşmesine aracılık ettiklerini belirterek, “İş gücü piyasasının dinamiklerine ve tespit ettiğimiz ihtiyaçlara yönelik adımlarımız ile ülkemizin …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Türkiye’nin gıda devi iflasın eşiğinde

Türkiye genelinde 4 deposuyla faaliyet gösteren ve dünyanın birçok ülkesine meyve-sebze ihracatı gerçekleştiren Asya Fresh, yaşadığı mali sorunların ardından konkordato ilan etti.

Trump’tan Powell’a indirim baskısı: Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı!

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell’a yönelik faiz indirimi ısrarını sürdürüyor. Son olarak Powell’ın gümrük vergilerinin enflasyona yapacağı etkilerin izleneceğini belirtmesi Trump’ı öfkelendirdi. Trump, tarifelerin enflasyon üzerinde etkisinin olmadığını ve ithalat fiyatlarının düştüğünü gösterdiğini belirterek “Faiz oranlarını düşür Jerome, şimdi tam zamanı.” ifadesini kullandı.

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!

Ekonomistler Bakan Şimşek’in ekonomi politikalarını eleştirdi: Bu tabloyu ‘popülizme dayanmadık’ diye savunmak çok ayıp!