2024’te balonlar rekora uçtu

Abdulkadir Uraloğlu: Türkiye Sıcak Hava Balon Turizminde Rekorlar Kırıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı sıcak hava balon istatistiklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bünyesinde verilen güvenli uçuşa yönelik eğitimler sayesinde Türkiye’nin sıcak hava balon turizminde gerek trafik hacmi gerekse uçulan gün sayısı bakımından dünyada en üst sıralara çıktığının altını çizdi.

2024 yılının sıcak hava balonu turizmi açısından oldukça verimli bir yıl olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Şanlıurfa Göbeklitepe, Afyonkarahisar ve Antalya olmak üzere toplam 8 bölgede 43 bin balon uçuşu gerçekleştirildi. Bu uçuşlarda 933 bin yerli-yabancı yolcu ile tüm zamanların balon yolcu sayısı rekoru kırıldı. Balon yolcusu sayısı ise 2023 yılına göre yüzde 25 artış gösterdi.” diye konuştu.

Türkiye’de SHGM tarafından yetkilendirilen 71 sıcak hava balon işletmesi bulunduğunu kaydeden Uraloğlu, 6 onaylı kurum aracılığıyla sektöre yönelik eğitimlerin verildiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, Yapılan uçuşların yüzde 80’den fazlasının Kapadokya bölgesinde gerçekleştiğini vurguladı. Uraloğlu, “Türkiye’nin yükselen turizm yıldızı sıcak hava balonu işletmeciliği her yıl büyümeye devam ediyor. Bakanlık olarak da bu alanda her türlü desteği verdik. 2011 yılından bu yana Türkiye genelinde gerçekleştirilen 290 bin uçuşta 5 milyon 617 bin yerli ve yabancı balon yolcusu Türkiye’nin eşsiz doğasını izleme fırsatı buldu.” dedi.

Related Posts

TPAO’ya Adıyaman’da 10 yıllık petrol izni!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Adıyaman’daki 5.214 hektarlık sahasında petrol işletme ruhsatı, 14 Haziran 2035’e kadar uzatıldı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

7 dünya lideri Kanada’da bir araya geliyor

Küresel ticaret politikalarının ele alınması gündemiyle planlanan G-7 liderler zirvesi Kanada’nın Kananaskis bölgesinde gerçekleşiyor.

Spot piyasada doğalgaz fiyatları – 15 Haziran 2025

Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 13 bin 632 lira 43 kuruş olarak belirlendi.

Zirai don 7 milyon ton ürünü vurdu; etkisi gelecek yılı da saracak

“Üreticilerin desteklenmesi, hem gıda fiyatlarını kontrol altında tutmak hem de üretici kaybını önlemek açısından kritik”

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

SPK’dan 2 şirketin sermaye artırımına onay

Fiyatlar bugün artırılmıştı: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam yolda!

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle benzine ve motorine yeni zamlar geliyor mu? İşte son durum…